Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Domnul Mihai Prodan, vicepreședintele raionului de comun cu specialiștii secției Construcții Gospodărie Comunală și Drumuri la data de 31 iulie curent au vizitat localitatea Risipeni, unde au demarat lucrările de construcție a sistemului de iluminat public (extindere) finanțat din contul Fondului de Eficiență Energetică în sumă de – 215,07 mii lei.

  Domnul Dmitri Mosoreti, primarul comunei Risipeni a menționat, că proiectul dat este o continuitate a proiectului început în anul 2019, pentru care cu Fondul de  Eficiență Energetică a fost semnat contractul de grant în sumă de 1 606,0 mii lei, cu finanțarea din contul bugetului local a 25 % din costul lucrărilor.

  Luând în considerație că, în anul 2019 în rezultatul licitației publice deschise SA „Compania Electrica” a câștigat licitația cu ofertă în valoare de 1 352,35 mii lei, diferența între contractul de grant și ofertă a rămas disponibilă pentru executarea lucrărilor de extindere a proiectului în cauză.

  De menționat, că proiectul implementat este proiectul pilot pentru Republica Moldova, care funcționează în baza unui „sistem de dimare și monitorizare” și economisește la plata energiei electrice peste 30 % din motiv că regulează automat intensitatea luminii în dependență de necesitate.

  În cadrul proiectului implementat în anul 2019 au fost montate 99 corpuri de iluminat cu capacitatea de 58 Watt. Proiectul de extindere demarat prevede montarea a 33 corpuri de iluminat cu capacitatea de 23 Watt.

Galerie foto