Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Copiii de la Grădinița de copii și Gimnaziul din s. Risipeni se bucură de un drum asfaltat, construit în cadrul Programului Guvernului „Drumuri bune pentru Moldova”.

 Ca și celelalte primarii ale raionului Fălești, primăria com. Risipeni a beneficiat în cadrul programului menționat de mijloace financiare în sumă de 1,5 milioane lei, cu ajutorul cărora a fost construită o porțiune de drum în beton asfaltic în preajma instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar cu acces la strada centrală a satului, cu lungime de  600 metrii.

 Drumul de acces spre grădinița de copii și gimnaziul din s. Risipeni până acum nu avea îmbrăcăminte rutieră, de aceea în perioada de toamnă – iarnă-primăvară  copii erau nevoiți să traverseze sectorul dat prin gropi de apă și nămol.

 Dmitri Mosoreti, primarul comunei Risipeni a menționat că, din anul 2015, de la începutul mandatului de primar dumnealui a optat pentru soluționarea problemei accesului la grădiniță și școală, care în perioadele de ploi și dezgheț a zăpezii era îngreunat din cauza lipsei totale a îmbrăcămintei rutiere, însă  bugetul local nu dispunea de asemenea mijloace impunătoare.  Astfel, cu ajutorul Programului „Drumuri bune pentru Moldova” a fost posibil de a rezolva o problemă majoră a localității și a cetățenilor  ce ține de domeniul infrastructurii drumurilor. 

 La moment lucrările de construcție a sectorului de drum menționat se află la etapa de finalizare.

Galerie foto