Satul Izvoare, la fel ca și alte sate din raionul Fălești beneficiază de drum asfaltat  în cadrul Programului Guvernului Republicii Moldova  „Drumuri Bune pentru Moldova”.

 Cu cei 1,6 milioane lei repartizați pentru primăria Izvoare, va fi reparată o porțiune de drum de o lungime de circa 500 metri în beton asfaltic. Astfel locuitorii satului Izvoare vor avea  acces  la toate  instituțiile de educație de menire social-culturală și de educație din teritoriu.

Galerie foto

 În incinta Consiliului raional, la 10 august, a avut loc ședința grupului de lucru privind examinarea stării tehnice a unor obiective ale Apeductului „Prut –Fălești”  în vederea pregătirii acestora pentru funcționare, la care au participat reprezentanții Consiliului raional, ai proiectantului, responsabil tehnic pe apeduct.

 De către membrii grupului au fost discutate problemele apărute pe parcursul efectuării lucrărilor, unele căi de coluționare a acestora, cît și despre mersul lucrărilor de construcție a traseului de apeduct ce unește stația de tratare a apei de la Gara Fălești cu rețelele de apeduct orășenești.

 Ulterior membrii grupului de lucru s-au deplasat în teritoriu pentru vedea starea lucrurilor la șantier.

Galerie foto

 Copiii de la Grădinița de copii și Gimnaziul din s. Risipeni se bucură de un drum asfaltat, construit în cadrul Programului Guvernului „Drumuri bune pentru Moldova”.

 Ca și celelalte primarii ale raionului Fălești, primăria com. Risipeni a beneficiat în cadrul programului menționat de mijloace financiare în sumă de 1,5 milioane lei, cu ajutorul cărora a fost construită o porțiune de drum în beton asfaltic în preajma instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar cu acces la strada centrală a satului, cu lungime de  600 metrii.

 Drumul de acces spre grădinița de copii și gimnaziul din s. Risipeni până acum nu avea îmbrăcăminte rutieră, de aceea în perioada de toamnă – iarnă-primăvară  copii erau nevoiți să traverseze sectorul dat prin gropi de apă și nămol.

 Dmitri Mosoreti, primarul comunei Risipeni a menționat că, din anul 2015, de la începutul mandatului de primar dumnealui a optat pentru soluționarea problemei accesului la grădiniță și școală, care în perioadele de ploi și dezgheț a zăpezii era îngreunat din cauza lipsei totale a îmbrăcămintei rutiere, însă  bugetul local nu dispunea de asemenea mijloace impunătoare.  Astfel, cu ajutorul Programului „Drumuri bune pentru Moldova” a fost posibil de a rezolva o problemă majoră a localității și a cetățenilor  ce ține de domeniul infrastructurii drumurilor. 

 La moment lucrările de construcție a sectorului de drum menționat se află la etapa de finalizare.

Galerie foto

 În cadrul Programului Guvernului „Drumuri bune pentru Moldova”, satul Musteața, ca și alte localități ale raionului, a beneficiat de mijloace financiare pentru reparația drumurilor.

 Astfel, suma de 1 milion de lei alocată pentru primăria Musteața, a fost repartizată pentru asfaltarea unui sector de drum de 400 metri din centrul satului, care va permite un acces mai ușor către  instutuțiile publice: Oficiul Medicilor de Familie, gimnaziul, gradinița de copii, primăria și biserică din localitate.

 Localitățile mici precum satul Musteața, nu au capacități financiare pentru efectuarea unor asemenea investiții în infrastructura drumului, de aceea programul  „Drumuri bune pentru Moldova” este o oportunitate majoră pentru a schimba aspectul localității și a crea condiții bune pentru cetățenii din sat, - a remarcat primarul satului Musteața, Constantin Cuibari. 

 Lucrările de reparație capitală a sectorului de drum menționat sunt  finalizate.

Galerie foto

 La inițiativa președintelui raionului Fălești Doamnei Iraida Bînzari, după o perioadă îndelungată de suspendare, au fost reluate lucrările de reparație a Stadionului central din or.Fălești. În rezultatul procedurii de licitație publică inițiate de  către Consiliul raional Fălești, învingător a concursului a fost declarat antreprenorul  SRL „Comalion” care a și început lucrările de construcție și reparație a stadionului.

 Valoarea proiectului „Modernizarea stadionului din orasul Falesti”-5,2 mln.lei, mijloace din bugetul raional.