Continuă lucrările de modernizare a stadionului raional din orașul Fălești în conformitate cu contractul încheiat între Consiliul raional Fălești și SRL „Comalion” .

  Conform prevederilor proiectului de modernizare a stadionului, urmează să fie  ajustat terenul de fotbal la dimensiunile care va da posibilitate de a utiliza terenul în divizia de fotbal liga A și B, va fi construit teren modern de volei și teren pentru gimnastică.  Amatori de atletism vor beneficia de o pistă de alergare cu 3 coloane în conformitate cu standardele și normele în domeniu. De asemenea urmează a fi construit un bloc sanitar modern pentru spectatori, va fi amenajat teritoriul de acces către tribune cu trotuare pavate, gard ce separă tribunele de pistele de alergări și terenul de fotbal, sistem de scurgere a apelor pluviale.

  La moment se execută lucrările: de construcție a blocului sanitar, de amenajare a pistelor de alergări și a teritoriului, de reparație a blocurilor A și B în care sunt preconizate vestiare și blocuri sanitare pentru echipele participante la competiții sportive, de finisare a fațadelor încăperilor și gardului exterior.

  Valoarea lucrărilor de modernizare a stadionului raional „Spicul” constituie 5,3 milioane lei, mijloace care sunt alocate din bugetul raional.

Galerie foto

09 11 18  În cadrul Programului Guvernului „Drumuri Bune pentru Moldova” la proiectul de îmbunătățire a infrastructurii drumurilor  a beneficiat și localitatea Gara Fălești.

  Recent, la  05 noiembrie curent au fost începute lucrările de reparație capitală a străzilor Bogdan Vodă și Ungheniului din localitatea Gara Fălești cu o lungime totală de – 0,9 km.  Proiectul de reparație prevede reparația capitală a  îmbrăcămintei rutiere prin asfaltare a străzilor menționate, pentru care din contul Programului Guvernului „Drumuri Bune pentru Moldova” au fost  alocate – 2,16 milioane lei.

  Reparația străzilor menționate sunt o promisiune a  Doamnei Iraida BÎNZARI, președintele raionului  cetățenilor din acest sector al orașului, care  au adresat conducerii raionului demersuri prin care au solicitat repararea acestor străzi. În urma implementării proiectului ca durabilitate, cetățenii vor beneficia de  drum  renovat care le v-a permite acces în  siguranță  spre grădinița de copii, biserica din localitate și drumul național R17 Fălești – Pîrlița.

Galerie foto

31 aug 1  La data de 06 noiembrie 2018 au fost finalizate lucrările de reparație capitală prin asfaltare a străzii 31 august și străzilor de acces spre str. Ștefan cel Mare din or. Fălești cu o lungime totală de 1,24 km.  Pentru lucrările menționate din contul Programului Guvernului „Drumuri Bune pentru Moldova” antreprenorului SA „Drumuri - Bălți” au fost achitate – 4,1 milioane lei.31 aug 2

  Lucrările date sunt o continuare a dezvoltării infrastructurii drumurilor din or. Fălești, pentru care din contul Programului menționat au fost alocate  suplimentar – 9,8 milioane lei.

  Datorită insistenței Președintelui raionului Fălești Doamnei Iraida BÎNZARI,  în cadrul  Programului Guvernului Republicii Moldova „Drumuri Bune pentru Moldova” au fost  alocate suplimentar 9,8 milioane lei pentru asfaltarea străzilor din orașul Fălești.

  În conformitate cu programul menționat, la moment de către antreprenorul SA „Drumuri – Bălți”   se execută lucrări de asfaltare a străzilor Plopilor, Miron Costin, Florilor, Elena Sîrbu, Petru Rareș și Botoșani din orașul Fălești cu o lungime totală de 1,54 km. Pentru lucrările respective sunt preconizate mijloacele financiare  în sumă de 3,6 milioane lei.

 La 26 octombrie curent a avut loc recepția finală a lucrărilor de reparație a drumului local L 241 „Bălți - Comarovca”.

 Lucrările au fost executate în cadrul Programului de întreținere și reparație a drumurilor publice locale (de interes raional) pentru anul 2018, în conformitate cu prevederile contractului încheiat între Consiliul raional Fălești și SRL „Marcons – Drum” în sumă de – 970,85 mii lei.  S-a reparat capital îmbrăcămintea rutieră din pietriș pe o lungime totală de  - 1,2 km. Grație conducerii raionului în persoana Doamnei Iraida BÎNZARI, președintele raionului s-au rezolvat problemele de transportare a pasagerilor și deplasării populației din localitățile comunelor Pompa și Natalievca spre municipiul Bălți.