Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 26 iunie curent în incinta Școlii Sportive din orașul Fălești a fost deschis Centrul de educație non formală ,,Prietenie”, proiect implementat de JCI, Direcția Generală Educație și Cultură Fălești în parteneriat cu Consiliul raional Fălești.

  La activitate de inaugurare a centrului au fost prezenți Domnul Tambur Veaceslav, vicepreședintele raionului, Doamna Osadța Mariana, șefa Direcției Generale Educație și Cultură Fălești, Domnul Oleg Anghel, președintele JCI Moldova, reprezentanții JCI din Chișinău, Ungheni și Rezina.

  Conform proiectului, pe parcursul a ultimilor două luni, în incinta Școlii Sportive au fost reparate 5 încăperi destinate activității Centrului: 1 sală de training, a sală de joc, 1 sală de calculatoare, 1 sală ,  atelier de creație și holul centrului.

  Scopul proiectului este de a integra cu succes copiii refugiaților din Ucraina prin crearea spațiului necesar pentru învățare și comunicare cu copiii din orașul Fălești. Astfel în incinta centrului se vor desfășura activități de educație non-formală conform unui program coordonat cu Direcția Generală Educație și Cultură Fălești.

  Implementarea proiectului dat a fost posibilă datorită donărilor realizate de către organizațiile internaționale: The BEARR Trust, AAR Japan[難民を助ける会], Wirtschaftsjunioren Braunschweig e.V., Wirtschaftsjunioren Hanseraum, Lifting Hands International, Growing Home și NGO Interaction.

  Mai multe fotografii