Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În fiecare an, luna august aduce cu sine tradițional Conferința Pedagogică organizată de OLSDÎ (Organul Local de Specialitate din Domeniu Învățământ). La data de 26 august 2020, DGEC Fălești, a desfășurat Conferința Pedagogică cu genericul: „Provocările educației de azi și de mâine”. Conferința s-a desfășurat cu participarea a 48 persoane în sală: conducerea raionului, manageri, pedagogi, părinți, elevi, angajați ai Serviciilor desconcentrate, specialiștii DGEC și cu participarea la distanță a managerilor de IET și managerii instituțiilor de învățământ secundar-general din raion.
  Oaspeții de onoare a evenimentului au fost:
- Președintele raionului, dnul Fîntînă Sergiu;
- Vicepreședintele raionului, dnul Tambur Veaceslav;
- Vicepreședintele raionului, dnul Fusu Veaceslav;
- Președintele CRSEȘ, dna Voloșciuc Silvia.
  • IMG_0066
  • IMG_0071
  • IMG_0100
  În acest an rândurile comunității pedagogice din raion s-au completat cu 6 tineri specialiști, în fața cărora cu un mesaj de felicitare a venit dnul Tambur Veaceslav, vicepreședintele raionului, care le-a înmânat și tradiționalele cadouri cu un mic suport bănesc.
Vocea comunității elevilor din raion a fost prezentată de elevul clasei a XII-a din LT „M. Eminescu” din orașul Fălești, Alexandru Cimbriciuc, iar mesajul părinților a fost transmis de dna Lilia Antoci, părinte , LT „I.Creangă” orașul Fălești.
  Dna Osadța Mariana, șef DGEC Fălești a prezentat rezultatele activității sistemului educațional din raion în anul de studii 2019-2020, vorbind despre succesele, problemele, oportunități, direcții de perspectivă.
  Toți raportorii au menționat faptul că o bună parte a anului anterior de studii cât și cel ce bate la ușă a fost și va fi un an deosebit, în contextul situației epidimiologice la nivel global și au propus acțiuni necesare pentru a face față provocărilor.
  După ce membrii comisiei de redactare a proiectului rezoluției Conferinței au redactat documentul, el a fost supus votului și fiind acceptat unanim, a devenit act normativ pentru toate instituțiile de învățământ din raion.
  Urările raportorilor au avut mai multe tangențe, dominantă fiind doleanța de a avea parte de un an școlar obișnuit, cu lecții și copii prezenți în săli de clasă.