Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Dragi elevi,

     S-a mai scurs un an de învățămînt, an în care, asistînd la orele predate de cadre didactice calificate și implicate cu multă dăruire de sine, ați acumulat multe cunoștințe care vă vor fi de folos în viată, v-ati format competențe și abilități care vă vor ajuta să vă descurcați în toate situațiile, dar, mai ales, să vă atingeți scopurile. De la 1 septembrie pînă la 31 mai ați crescut fizic, dar și intelectual, ați devenit mai maturi, mai împliniți, mai echilibrați. Mă bucur de succesele voastre, împărtășesc bucuria cu părinții voștri și cadrele didactice de la clasă și vă urez vacanță plăcută.

       Absolvenților le doresc succese mari la examene, pentru a raspunde pozitiv provocărilor testului de BAC și așteptărilor părinților, cadrelor didactice, dar și celor personale și vă urez să vă lumineze Dumnezeu calea pentru a obține locul dorit la studiile pentru care veți opta în viitor (universități, colegii, licee, școli de meserii...).

       Pe cei, care veți reveni la școală la următorul 1 septembrie, vă îndemn să vă organizați timpul de vacanță frumos: ajutînd părinții, vizitînd biblioteci, muzee, locuri pitorești sau istorice atît din țară cît și de peste hotare, pentru a vă continua dezvoltarea armonioasă a personalității. Vă amintesc că ați putea să vă odihniți în taberele de odihnă din raion, republică sau alte țări, să activați în calitate de voluntari sau chiar să vă angajați la muncă în limitele permise de lege. Oricare ar fi alegerea voastră, eu va doresc succes și vă aștept în următorul an de învățămînt, mai crescuți, din nou în sălile de clasă pentru a continua studiile și a obține performanțe și mai înalte.

     Mă închin cu adîncă recunoștință în fața părinților care, susținîndu-și copiii, au susținut școala. Numai împreună, consolidîndu-ne forțele, putem să construim verticalitatea unui copil și să investim valoric în viitorul lor, al nostru, al tuturor.

Scumpi profesori, educatori, angajați ai instituțiilor de învățămînt,

   Muncă Dumneavoastră e de titan. Ea implică multe cunoștințe, căutări sistematice și implicare spirituală. Sufletul unui copil poate fi modelat numai cu exemplul sufletului maturului. Pe parcursul anului ați depus muncă și suflet în tot ce ați făcut, ați ars, v-ați întristat de insuccesele unor copii/elevi și v-ați bucurat de succesele altora. Bucuria rezultatelor și recunoștința discipolilor vor veni mai tîrziu sau vor întîrzia să apară, Dumneavoastră însă vă purtați cu demnitate crucea profesională și v-ați făcut, zilnic, datoria.

       Apreciez înalt contribuţia Dumneavoastră în dezvoltarea sistemului educațional din raion, vă admir abnegația, responsabilitatea și puterea minții și vă doresc să puteți să vă organizați creativ și original concediul, iar la 1 septembrie să reveniți în fața elevilor plini de forțe noi, la fel de capabili să răspundeți provocărilor, să rezistați cu tărie greutăţilor, să implementați valori și să vă bucurați de succese.

Stimați manageri,

     Fără Dumneavoastră școala nu ar însemna nimic. Ar fi ca și pădurea fără pădurar, ca și pămîntul fără țăran. Poate că sînt puțini cei care conștientizează pe deplin rolul managerului în viața școlii. Eu știu că rolul Dumneavoastră e unul foarte însemnat și că de prezența și modul de implicare al managerului depind nemijlocit toate succesele școlare. În anul de învățămînt care a trecut eu am simțit atitudinea responsabilă a managerilor prin insistența de a crea condiții bune pentru copii/elevi și cadre didactice, prin rezultatele bune și foarte bune căpătate la diverse domenii, prin implicarea în mai multe concursuri, festivaluri raionale și republicane. Am simțit o concurență sănătoasă între instituții, dar și o colaborare fructuoasă în același timp, axată pe schimb de experiență, pe împărtășirea bunelor practici. Vă mulțumesc, stimații mei colegi, și vă îndemn în continuare să facem împreună lucruri și mai mari, și mai lăudabile, și mai de succes.

     Mulțumiri aparte vreau să adresez celor care m-au susținut în momentele grele, m-au corectat cînd am greșit, m-au ajutat cînd nu-mi mai ajungeau forțe, mi-au înțeles emoțiile, m-au înlocuit cînd am lipsit și m-au iertat cînd am greșit – scumpilor și dragilor mei colegi de la Direcția Generală Educație. O echipă tînără, creată pe parcursul acestui an de învățămînt, care nu a împlinit încă un an, dar care se bucură de multe succese. Ambițioasă, responsabilă, profesionistă, deschisă spre colaborare, echipa DGE și-a îndeplinit, punctual, toate obligațiunile, a ars pentru schimbarea spre bine a imaginii sistemului educațional din raion, a stat de veghe la căpătîiul procesului de implementare a politicilor educaționale în instituțiile de învățămînt, a acordat sprijin întregului corp didactic, a colaborat strîns cu Ministerul Educației și APL și a promovat conștiincios sistemul de valori general-umane. Plecăciunile mele, dragi colegi. Numai împreună se fac lucrurile bune.

                      Vă urez tuturor tradiționalul: La mai mult și la mai mare.

                           Cu adîncă considerațiune, Silvia Matasî, șef DGE