La 06 iunie curent, Direcția Generală Educație Fălești  a organizat  sărbătoarea succeselor - ediția 2018, un eveniment ce a constituit un moment fericit al educației din raion cu prezența  elevilor, profesorilor și părinților.  Palatul  raional de cultură ,,Mihai Volontir” a găzduit pentru câteva ore  oameni  puternici  care au înregistrat succese în domeniul educație pe parcursul anului de studiu 2017-2018.

 Pentru selectul public, cu un mesaj de salut a venit Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului  care și-a exprimat  aprecierea în adresa elevilor, profesorilor și părinților care au înregistrat succese  în domeniul educație  atât la nivel raional, național și internațional, oameni care au construit  succesul istoric al raionului. Cu un mesaj de salut pentru colegii din domeniu a venit și Doamna Silvia Matasî, șef al Direcției Generale Educație care a mulțumit  întregului colectiv  de profesori pentru contribuția zilnică la educarea tinerei generații.

  La 24 mai curent,  Direcția Generală Educație  a găzduit reuniunea metodică republicană  cu șefii serviciilor raionale de asistență psihopedagogică din întreaga țară.
  Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova  cu sprijinul Asociației Obștești ” Parteneriate pentru fiecare copil”.
  Subiectele abordate au ținut de programele  de suport în primii ani de viață pentru copiii cu cerințe educaționale speciale : Makaton, Portage, Mellow Parenting și Comunicarea prin muzică.
 Cu cuvîntul de salut pentru participanții la reuniune a venit Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului. Doamna Silvia MATASÎ, a prezentat succint sistemul de educație incluzivă dezvoltat în raionul Fălești.

opympic fest Sportul este nu doar un stil de viață, ci o artă. Campionii nu se nasc și nici nu se formează în sălile de sport, ei cu perseverență tind să-și manifeste personalitatea prin activități sportive . 
 Pentru toți cei care promovează modul sănătos de viață, azi 19 mai, Direcția Generală Educație Fălești , cu susținerea Consiliului Raional Fălești, a desfășurat festivalul ,,Ziua Olimpică”. Evenimentul a cuprins un număr mare de activități și competiții sportive ( cursă olimpică, box, sambo, judo, fotbal, volei, hanbal) la care au participat 580 elevi din școlile raionului și mii de suporteri. Festivalul a reprezintat un îndemn pentru toată lumea, indiferent de vârstă, sex sau abilităţi sportive, la mișcare, dar și la descoperirea semnificației sportului și valorilor acestuia. La unele competiții elevii din Fălești au avut concurenți din alte raioane: Sîngerei ( handbal) și Florești (fotbal).
 Ziua s-a încheiat cu ceremonia festivă de înmânare a diplomelor la care a participat conducerea raionului : Iraida Bînzari, președinte și Roman Radu , vicepreședinte.

Galerie foto

no Circa 400 de persoane îndrăgostiți de datina, tradițiile și obiceiurile neamului norstu au participat la Festivalul-Concurs de Creație Literar artistică pentru elevi, ”DRAG DE NEAM ȘI OBICEI” , organizat de Consiliul raional Fălești, Direcția Generală Educație, la 6 mai, pe teritoriul hotelului – restaurant „CarpeDiem” din s.Albinețul Vechi.

 Scopul acestui eveniment era de a conservarva și promova tradițiile cultural-artistice, de a stimula tinerele talente din domeniul literaturii, artelor plastice, artizanatului, folclorului și jurnalismului.

 La acest concurs au participat elevi talentați din 20 de  Instituții Publice: Gimnaziul Albinețul Vechi, Gimnaziul „E. Coșeriu” Catranîc, Gimnaziul „S. Moraru” Obreja Veche, Gimnaziul „V. Alecsandri” Scumpia, Gimnaziul „D. Cantemir” Pîrlița, Gimnaziul Bocani, Gimnaziul „D. Gherman” Risipeni, LT „I. Creangă” orașul Fălești, LT „Ștefan cel Mare și Sfînt” Năvîrneț, Gimnaziul Făleștii Noi, Gimnaziul Izvoare, Gimnaziul Chetriș, Gimnaziul Pruteni, Gimnaziul Hiliuți, LT „Gh. Vrabie” Călinești, Gimnaziul „M. Corlăteanu” Glinjeni, LT „M. Eminescu” orașul Fălești, Gimnaziul Musteața, Gimnaziul „A. Mateevci” Răuțel, LT „A. Pușkin” orașul Fălești.

 La data de 12 aprilie, în incinta Palatului raional de cultură „M.Volontir” s-a desfăşurat cea dea treia editie a concursului raional „Elevul anului 2018”. Oaspeti de onoare la eveniment au fost Doamna Angela Cutasevici, secretar de stat al Ministerului Educatiei, Culturii şi Cercetarii, Doamna Eudochia Ceban , consultant în cadrul Ministerului Educatiei, Culturii şi Cercetării.

 La etapa şcolară a concursului , care a avut loc  în perioada februarie – martie 2018 au participat 59 de elevi.  Etapa raională a concursului a fost divizată în două faze: faza I – testul IQ , cu participarea a 13 elevi şi faza finală în cadrul căreia au evoluat 7 elevi şi anume Galit Cătălina, clasa IX, gimnaziul Izvoare, Sandu Dan, clasa IX, Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare şi Sfînt” s.Năvîrnet, Cazacu Ilinca, clasa IX, gimnaziul Mărăndeni, Chiaburu Mihaela, clasa IX, gimnaziul „I.Dumeniuc”, s.Călugăr, Procopciuc Ana – Elena, clasa IX, Liceul Teoretic „G.Vrabie” s.Călineşti, Bînzari Laura, clasa IX, gimnaziul „E.Coşeriu”, s.Catranîc, Gutu Nicolae , clasa XII, Liceul Teoretic „M.Eminescu”, or.Făleşti.