La 15 ianuarie curent, Direcția Generală Educație Fălești a organizat o ședință de lucru cu managerii instituțiilor de Educație Timpurie, managerii și contabilii din instituțiile de învățământ secundar general.

 În prima parte a ședinței, șeful adjunct al DGE, Aliona Osoianu și șeful serviciului economico-financiar, Svetlana Madan, au prezentat explicații la unele aspecte cu referire la implementarea noilor prevederi ale Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar.

 În partea a doua a ședinței managerii școlari au fost informați despre rezultatele monitorizării în instituțiile de învățământ  secundar general, de către DGE, a domeniilor:

  • Reglementarea managementului temelor de casă la disciplinele școlare, la toate treptele de școlaritate.
  • Respectarea cerințelor Metodologiei privind repartizarea timpului de muncă a personalului didactic.

Galerie foto

 La 19 septembrie curent Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului a întreprins o vizită de lucru la școala sportivă pentru copii și juniori a Direcției Generale Educație din orașul Fălești.  Doamna președinte a vizitat sala de fitness pentru adulți,  sala de judo pentru copii și sala box și kickboxing, unde s-a cunoscut cu problemele cu care se confruntă angajații din cadrul școlii sportive. 

  

 La data de 07 septembrie 2018, în incinta  Liceului Teoretic ”M. Eminescu” , Fălești  s-a desfășurat  ședință de lucru pentru responsabilii de organizarea alimentației copiilor din instituțiile de învățământ din raion , cu tema: ”Implementarea legislației privind alimentația copiilor ” ,la care au  participat colaboratorii Secției Siguranța Produselor Alimentare din cadrul DRSA , Fălești , medicul coordonator al Centrului de Sănătate Publică , Bălți ,Bobu Iurie,   șeful Direcției Generale Educație Fălești , Silvia Matasî, șeful SMEF DGE Fălești , Svetlana Madan. La ședință au fost puse în discuție următoarele probleme:

 - Implementarea legislației privind alimentația copiilor;
 - Organizarea alimentației copiilor în instituțiile de învățământ;
 - Organizarea corectă a achiziționării produselor alimentare.

Evenimentul a fost organizat în scopul de a asigura copiilor din instituțiile raionului o alimentație conform normativelor financiare și natural –sănătoasă și în siguranță.

Galerie foto

  La 3 septembrie în școlile din raionul Fălești a răsunat primul clopoțel.Cei mai emoționați au fost elevii care au venit în clasa  întâi. Dornici de carte, plini de emoţii şi cu buchete de flori în mâini, aceștia au păşit pentru prima dată pragul şcolii. Ei au fost eroii principali ai careului de început de an școlar, împreună cu cei mai mari colegi , absolvenții claselor a IX-a și a XII-a.

  La careu au asistat, pe lângă părinți, cadre didactice și alți reprezentanți ai comunității educaționale: deputați în Parlamentul RM, consilieri raionali, specialiști principali ai DGE, preoți, primari, reprezentanți ai poliției.

  Astfel încă o data se confirmă dezideratul că numai împreună putem asigura o educație de calitate.

Galerie foto

 Fiecare popor se mândrește cu valorile sale. Poporul nostru se definește prin limbă, istorie și credință.

 Sărbătoarea națională ”Limba noastră” la Făleşti a fost organizată de către Direcţia Generală Educaţie. Recitalul a fost susținut de elevi și profesori din IP Gimnaziul Făleştii Noi, care au omagiat limba română prin cântece şi poezii. Cu mesaje de felicitare la sărbătoarea au fost prezenți: şeful DGE Făleşti, Silvia Matasî, profesoara de limba şi literatura română, Natalia Popov şi oaspetele de onoare, scriitorul Nicolae Rusu.

 Depunerea de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu a reprezentat punctul culminant al festivității. Evenimentul a fost succedat de o întâlnire de suflet a scriitorului Nicolae Rusu cu cititorii, organizată la biblioteca publică ” M. Eminescu”.

 La mulți ani, Limbă Română! La mulți ani, popor Român!

Galerie foto