Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

    La data de 10 august 2019, 16 tineri din r Fălești au participat  la Ziua Internațională a Tineretului, care s-a desfășurat în incinta Complexului Turistic ,,Costești” din satul Costești, r-nul Ialoveni, localitate ce deține titlul de Capitală a Tineretului în 2019. Evenimentul este parte a Programului Național  implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Scopul activității este  promovarea, motivarea și valorificarea potențialului creator al tinerilor și totodată, sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor acestora.

    Participanții au avut parte de un program cultural-artistic și educațional divers, cu multiple activități interactive, master-klass-uri, expoziții, concursuri, competiții sportive. De asemenea, peste 30 de ONG-uri și Centre de Tineret și-au prezentat programul de activitate, oportunitățile de voluntariat iar tinerii din r Fălești ne-au reprezentat  raionul cu proiectul ,,Virtual Quest”, intrigând oaspeții sărbătorii prin diversitatea filmulețelor  și  emoțiile pozitive în urma utilizării ochelarilor virtuali .

   Organizatorii au pregătit  mai multe surprize pentru tineri, printre care și un concert susținut de unii dintre cei mai talentați tineri artiști din țară. Oaspeții au putut vizita un atelier de olărit, diverse distracții pentru părinți și copii, au savurat din bucatele tradiționale gustoase. Evenimentul a culminat cu proiecția filmului ,,Au revoir là-haut”, prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Film ,,Cronograf”. Energia, entuziasmul, creativitatea, comunicarea și buna dispoziție au prevalat pe parcursul întregii activități.

Galerie foto