Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 25 mai Direcția Generală Educație și Consiliul raional al Tinerilor  a  organizat Forumul Tinerilor. Activitatea a întrunit genericul: ,,Provocările cu care se confruntă tinerii și măsurile posibile pentru depășirea acestora” și s-a desfășurat  în colaborare cu Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova, susținut de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

 

 

Obiectivele forumului  au fost:  

 - Prezentarea rezultatelor sondajului sociologic cu participarea tinerilor în vederea identificării necesităților și dificultăților cu care se confruntă tinerii din raionul Fălești.

 - Prioritizarea obiectivelor și identificarea soluțiilor pentru rezolvarea problemelor, elaborarea și aprobarea unei rezoluții cu privire la problemele și soluțiile identificate.

 - Responsabilizarea tinerilor în scopul implicării active în elaborarea și implementarea politicilor publice în domeniu.

  La Forumul Tinerilor  a participat Doamna Aliona Osoianu, șef adjunct al Direcției Generale Educație, Domnul Dumitru Juraveli, președintele  Reţelei Naţionale a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova, Doamna Cristea Patricia, coordonator național de voluntari  RNCLTM, Doamna Mariana Ionel, redactor șef al publicației periodice ,,Patria mea” , Doamna Marina Chiruță, corespondent radio Eco FM Fălești.

  La eveniment au participat 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 ani din localitățile raionului Fălești.  În cadrul forumului au fost puse în discuție 7 tematici încadrate în 4 ateliere de lucru. La finalul evenimentului au fost supuse votului propunerile în urma identificării necesităților și dificultăților cu care se confruntă tinerii pentru a elabora rezoluția postforum.

Galerie  foto