Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În perioada 12-13 aprilie 2019, în incinta C.S.E.I. Suceava, România, s-au desfășurat activitățile din cadrul proiectului educațional ,,OBICEIURILE ȘI TRADIȚIILE ZONELOR NOASTRE''. La eveniment au participat cadrele didactice din gimnaziul Popovca, împreună cu reprezentanții  Direcției Generale Educație.

  Pedagogii gimnaziului au participat la eveniment cu cântecul pascal ,,O Isuse-ți mulțumim” în interpretarea surorilor Osoianu, iar elevii au prezentat o colecție de desene și lucrări dedicate sărbătorilor pascale unde au obținut 20 de diplome: 10 diplome de gradul I, 6 diplome de gradul II și 4 diplome de gradul III. 

  Programul activităților din data de 12 aprilie, în cadrul aceluiași proiect educațional, a continuat cu o excursie prin sălile de clasă și laboratoarele dotate cu utilaj modern a instituției. După masă, toți cei implicați în proiect, au mers în excursie la Cetatea de Scaun din Suceava, care a fost principala reședință a domnilor Moldovei timp de aproape 200 de ani, și la Muzeul Satului Bucovinean - un muzeu în aer liber din municipiul Suceava, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina.

  Scopul proiectului este de  scoate la lumină aceste frumuseţi şi bogăţii ca: datinile şi obiceiurile, portul popular, obiectele de artă populară, instrumentele muzicale, basmele, cântecele şi dansurile, ghicitorile, proverbele şi zicătorile. Să-i învăţăm pe copiii noştri să le preţuiască, să le iubească ca pe nişte scumpe comori, să fie adevăraţi păstrători ai tradiţiilor şi obiceiurilor, să dorească să rămână vii peste veacuri, să le facă cunoscute pentru că ele ne păstrează identitatea noastră culturală.

  Pe termen lung proiectul poate avea un impact pozitiv în primul rând asupra altor elevi din şcoală decât cei din grupul ţintă, atrăgându-i în activităţi de acest gen care le deschide în viitor noi oportunităţi de integrare în societate.

  De asemenea acest proiect reprezintă o oportunitate de deschidere a orizontului de cunoaştere a elevilor şi cadrelor didactice de la cele două unităţi şcolare dar şi un mod de implicare a altor instituţii în educarea noilor generaţii în domeniul moştenirii noastre culturale şi transmiterea acesteia mai departe.

Galerie foto