Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La  29 martie , elevii din ciclul gimnazial din școlile ruse ale raionului au fost invitați la finala campaniei raionale ,,O carte pentru toți” unde au demonstrat performanțe, discutând despre cele scrise și ,, nescrise" în opera lui Astrid Lindgren ,, Rasmus și vagabondul" .

 Elevii au menționat că, chiar dacă povestirea este una ce relatează despre o istorie din secolul trecut, ea este astăzi foarte actuală, or, mulți dintre copilașii țării noastre se regăsesc prin soarta personajului central și întâmplările din carte.

 Tinerii cititori au mai spus că, în pofida unor situații de azi , părinții și copii trebuie să găsească timp pentru a fi alături, pentru a discuta problemele ce-i frământă și a găsi soluții optime, în așa mod ca viața lor să fie totuși luminată de dragoste și înțelegere.

 Evenimentul a devenit memorabil prin faptul că i-a avut ca oaspeți pe Președintele boștinei ruse din Republica Moldova, Doamna Lașcionova Liudmila , însoțită de reprezentanți de vază, promotori ai culturii și limbii ruse, care au apreciat importanța lecturii și entuziasmul tinerilor cititori din raionul Fălești.

Galerie foto