Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 24 mai curent,  Direcția Generală Educație  a găzduit reuniunea metodică republicană  cu șefii serviciilor raionale de asistență psihopedagogică din întreaga țară.
  Evenimentul a fost organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova  cu sprijinul Asociației Obștești ” Parteneriate pentru fiecare copil”.
  Subiectele abordate au ținut de programele  de suport în primii ani de viață pentru copiii cu cerințe educaționale speciale : Makaton, Portage, Mellow Parenting și Comunicarea prin muzică.
 Cu cuvîntul de salut pentru participanții la reuniune a venit Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului. Doamna Silvia MATASÎ, a prezentat succint sistemul de educație incluzivă dezvoltat în raionul Fălești.

Angajații SAP Fălești,  cadrul didactic de sprijin din IET Răuțel  și 2 practicieni din raionul Nisporeni si-au împărtășit  experiența de lucru  acumulată în cadrul programelor sus-enunțate  cu copiii cu CES și părinții acestora .
  Pe finalul evenimentului  doamna Marț Viorica, consultant principal  din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a prezentat șefilor SAP reperele metodologice din domeniul educației incluzive pentru anii 2018-2019.

Galerie foto