Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 05 noiembrie 2017 un grup de 47 de elevi și pedagogi din raionul Fălești  au avut fericita ocazie de a participa la  Festivalul – concurs internaţional de creaţie literar-artistică pentru elevii români de pretutindeni „Moştenite din străbuni”,  ediția  a III-a  2017, care s-a desfășurat  în comuna  Bilca din Bucovina. Aceasta a fost posibil grație acordului de colaborare încheiat în anul 2015 între Direcția Generală Educație Fălești și Fundația Civică Raională „Gheorghe Asachi”, Herța, regiunea Cernăuți, care oferă posibilitatea românilor de pretutindeni de a se implica în diverse acțiuni culturale. Festivalul a fost deschis şi însoţit de  fanfara   Școlii de muzică din Fălești .

 Alături de  profesorii şi locuitorii comunei, în frunte cu primarul,  Zaharia Rusu şi familia de pedagogi Elena şi Costică-Ionel Negru,  elevii din raionul Fălești ( Gimnaziul „S. Moraru”, s.Obreja Veche, Gimnaziul „A. Mateevici”, s.Răuțel, Gimnaziul „I. Dumeniuc”, s.Călugăr, Gimnaziul „E. Coșeriu”, s.Catranîc, fanfara Școlii de Muzică din orașul Fălești), au reușit să se cunoască cu elevi din L.T. „Spiru Haret”, Chișinău, din Cernăuți (Ucraina) și din Blaj (județul Arad), să-și facă noi prieteni, au cunoscut locuri pitorești din spaţiul românesc

 Participanții au  concurat  la  5 secţiuni (CREAŢIE LITERARĂ, ARTE PLASTICE, ARTIZANAT, JURNALISM ŞI ETNOFOLCLOR), iar cei de la Fălești au primit premii la toate nominațiile:

  • Premiul "MIHAI EMINESCU" – la secțiunea ”Creaţie literară” ( Lupușor Daniela),
  • Premiul ” GEORGE TOFAN” - la secțiunea ” Etnofolclor ” (Ansamblul ” Picături muzicale”, Gimnaziul ” S. Moraru”, Obreja Veche)
  • Premiul "ARTUR VERONA" - la secţiunea "Arte plastice" ( Chiaburu Mihaela)
  • Premiul "MIRCEA MOTRICI" - la secțiunea ”Jurnalism” ( Șorunga Mihaela),
  • Premiul "Meşter Popular" - la secţiunea "Artizanat" ( Voloșen Alexandru).

 Înainte de concurs elevii au mai participat la evenimentul de sfințire și  deschidere a complexului educațional  "George Tofan" din Bilca .

Galerie foto