La 19 septembrie curent Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului a întreprins o vizită de lucru la școala sportivă pentru copii și juniori a Direcției Generale Educație din orașul Fălești.  Doamna președinte a vizitat sala de fitness pentru adulți,  sala de judo pentru copii și sala box și kickboxing, unde s-a cunoscut cu problemele cu care se confruntă angajații din cadrul școlii sportive. 

  

 La data de 07 septembrie 2018, în incinta  Liceului Teoretic ”M. Eminescu” , Fălești  s-a desfășurat  ședință de lucru pentru responsabilii de organizarea alimentației copiilor din instituțiile de învățământ din raion , cu tema: ”Implementarea legislației privind alimentația copiilor ” ,la care au  participat colaboratorii Secției Siguranța Produselor Alimentare din cadrul DRSA , Fălești , medicul coordonator al Centrului de Sănătate Publică , Bălți ,Bobu Iurie,   șeful Direcției Generale Educație Fălești , Silvia Matasî, șeful SMEF DGE Fălești , Svetlana Madan. La ședință au fost puse în discuție următoarele probleme:

 - Implementarea legislației privind alimentația copiilor;
 - Organizarea alimentației copiilor în instituțiile de învățământ;
 - Organizarea corectă a achiziționării produselor alimentare.

Evenimentul a fost organizat în scopul de a asigura copiilor din instituțiile raionului o alimentație conform normativelor financiare și natural –sănătoasă și în siguranță.

Galerie foto

  La 3 septembrie în școlile din raionul Fălești a răsunat primul clopoțel.Cei mai emoționați au fost elevii care au venit în clasa  întâi. Dornici de carte, plini de emoţii şi cu buchete de flori în mâini, aceștia au păşit pentru prima dată pragul şcolii. Ei au fost eroii principali ai careului de început de an școlar, împreună cu cei mai mari colegi , absolvenții claselor a IX-a și a XII-a.

  La careu au asistat, pe lângă părinți, cadre didactice și alți reprezentanți ai comunității educaționale: deputați în Parlamentul RM, consilieri raionali, specialiști principali ai DGE, preoți, primari, reprezentanți ai poliției.

  Astfel încă o data se confirmă dezideratul că numai împreună putem asigura o educație de calitate.

Galerie foto

 Fiecare popor se mândrește cu valorile sale. Poporul nostru se definește prin limbă, istorie și credință.

 Sărbătoarea națională ”Limba noastră” la Făleşti a fost organizată de către Direcţia Generală Educaţie. Recitalul a fost susținut de elevi și profesori din IP Gimnaziul Făleştii Noi, care au omagiat limba română prin cântece şi poezii. Cu mesaje de felicitare la sărbătoarea au fost prezenți: şeful DGE Făleşti, Silvia Matasî, profesoara de limba şi literatura română, Natalia Popov şi oaspetele de onoare, scriitorul Nicolae Rusu.

 Depunerea de flori la monumentul poetului Mihai Eminescu a reprezentat punctul culminant al festivității. Evenimentul a fost succedat de o întâlnire de suflet a scriitorului Nicolae Rusu cu cititorii, organizată la biblioteca publică ” M. Eminescu”.

 La mulți ani, Limbă Română! La mulți ani, popor Român!

Galerie foto

 Președintele raionului Fălești la 24 august curent, a participat la Conferința pedagogică  cu genericul „Împreună pentru educație de calitate”. La evenimentul care s-a desfășurat  în incinta Palatului raional de Cultură ” Mihai Volontir” au participat  reprezentatul Guvernului, consultantul Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, Ceapa Valentina, șeful adjunct al  Oficiului Teritorial Bălți  al Cancelariei de Stat, Lilia Osoianu, vicepreşedinții  raionului, Roman Radu  și Vladimir Tăbîrță,  cadre manageriale/didactice din instituţiile de învăţământ general, reprezentanți ai părinților, elevilor,  APL, mass-media precum și  alți parteneri educaționali

 Sărbătoarea a început cu  primirea în rândurile pedagogilor a  tinerilor specialiști, care au fost întâmpinați cu aplauze, mesaje de felicitare și  prime  oferite de președintele raionului  și șeful DGE,  Silvia Matasî ,  cu un cuvânt de bun venit și povețe din partea  colegilor cu experiență avansată, la care tinerii specialiști au răspuns  cu promisiunea că vor depune tot efortul pentru a se încadra cu succes în domeniu și a demonstra  ulterior performanțe.

 Partea esențială a Conferinței a constituit-o  raportul Direcției Generale Educație despre activitatea desfășurată în anul de studii 2017-2018. Raportorii, șefii secțiilor și direcțiilor din cadrul DGE,  șeful Direcției Generale Educație și președintele raionului  au evidențiat  succesele obținute pe domeniu în anul precedent , au  subliniat problemele depistate și au propus soluții pentru redresarea lor. Participanții la Conferință au aprobat proiectul de rezoluție a Conferinței și l-au primit ca document normativ ce va orienta activitatea DGE și a instituțiilor de învățământ din raion pentru asigurarea unui proces educațional de calitate.

 Galerie foto