La 08 februarie curent, în incinta Palatului raional de Cultură ,,Mihai  Volontir”,  s-a finalizat etapa raională a Concursului ,,Pedagogul anului - 2019”.

  Cei 5 pedagogi concurenți din scenă, au dăruit publicului clipe magice de profesionalism, creativitate, competențe și talent, care au fost scăldate în aplauzele spectatorilor.

  Comisia raională de concurs a avut de desfășurat o muncă grea, apreciind concurenții, or, prezentările acestora au fost una mai spectaculoasă decăt alta, dar la baza succesului au stat, totuși, rezultatele obținute de participanți în cadrul etapei  ,,Ora publică”.

  Astfel învingători ai concursului au devenit:

  1. Bujac Tatiana, învățătoare în LT ,,M. Eminescu” , deținătoarea titlului ,,Învățătorul anului”.
  2. Munteanu Aliona, profesoară de Informatică și Matematică în LT ,,M. Eminescu”, deținătoarea titlului ,,Profesorul anului”.

DGE Fălești, comisia raională de concurs le aduce mulțumiri tuturor participanților la eveniment și le urează  învingătorilor succes pentru etapa republicană a concursului.

Galerie foto

  În baza Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jiju din Republica Coreea, semnat la 28 martie 2018, Instituțiile Publice Gimnaziul ,,D. Gherman” din s. Risipeni și Gimnaziul ,,E. Coșeriu” din s. Catranîc au beneficiat de 8 și, respectiv, 10 calculatoare performante.

  La data de 21 ianuarie 2019 secretarul de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici a vizitat aceste două instituții și a transmis  calculatoarele de ultima generație în scopul formării competenţelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, dezvoltării capacităţilor de utilizare a resurselor TIC, dar și îmbunătățirii procesului de predare-învățare. În alocuțiunea sa, oficialul a felicitat instituțiile de învățământ beneficiare, menționând că dotarea școlilor cu calculatoare și echipamente moderne reprezintă, în continuare, o prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

 La 15 ianuarie curent, Direcția Generală Educație Fălești a organizat o ședință de lucru cu managerii instituțiilor de Educație Timpurie, managerii și contabilii din instituțiile de învățământ secundar general.

 În prima parte a ședinței, șeful adjunct al DGE, Aliona Osoianu și șeful serviciului economico-financiar, Svetlana Madan, au prezentat explicații la unele aspecte cu referire la implementarea noilor prevederi ale Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar.

 În partea a doua a ședinței managerii școlari au fost informați despre rezultatele monitorizării în instituțiile de învățământ  secundar general, de către DGE, a domeniilor:

  • Reglementarea managementului temelor de casă la disciplinele școlare, la toate treptele de școlaritate.
  • Respectarea cerințelor Metodologiei privind repartizarea timpului de muncă a personalului didactic.

Galerie foto

 La 19 septembrie curent Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului a întreprins o vizită de lucru la școala sportivă pentru copii și juniori a Direcției Generale Educație din orașul Fălești.  Doamna președinte a vizitat sala de fitness pentru adulți,  sala de judo pentru copii și sala box și kickboxing, unde s-a cunoscut cu problemele cu care se confruntă angajații din cadrul școlii sportive. 

  

 La data de 07 septembrie 2018, în incinta  Liceului Teoretic ”M. Eminescu” , Fălești  s-a desfășurat  ședință de lucru pentru responsabilii de organizarea alimentației copiilor din instituțiile de învățământ din raion , cu tema: ”Implementarea legislației privind alimentația copiilor ” ,la care au  participat colaboratorii Secției Siguranța Produselor Alimentare din cadrul DRSA , Fălești , medicul coordonator al Centrului de Sănătate Publică , Bălți ,Bobu Iurie,   șeful Direcției Generale Educație Fălești , Silvia Matasî, șeful SMEF DGE Fălești , Svetlana Madan. La ședință au fost puse în discuție următoarele probleme:

 - Implementarea legislației privind alimentația copiilor;
 - Organizarea alimentației copiilor în instituțiile de învățământ;
 - Organizarea corectă a achiziționării produselor alimentare.

Evenimentul a fost organizat în scopul de a asigura copiilor din instituțiile raionului o alimentație conform normativelor financiare și natural –sănătoasă și în siguranță.

Galerie foto