La data de 12 aprilie, în incinta Palatului raional de cultură „M.Volontir” s-a desfăşurat cea dea treia editie a concursului raional „Elevul anului 2018”. Oaspeti de onoare la eveniment au fost Doamna Angela Cutasevici, secretar de stat al Ministerului Educatiei, Culturii şi Cercetarii, Doamna Eudochia Ceban , consultant în cadrul Ministerului Educatiei, Culturii şi Cercetării.

 La etapa şcolară a concursului , care a avut loc  în perioada februarie – martie 2018 au participat 59 de elevi.  Etapa raională a concursului a fost divizată în două faze: faza I – testul IQ , cu participarea a 13 elevi şi faza finală în cadrul căreia au evoluat 7 elevi şi anume Galit Cătălina, clasa IX, gimnaziul Izvoare, Sandu Dan, clasa IX, Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare şi Sfînt” s.Năvîrnet, Cazacu Ilinca, clasa IX, gimnaziul Mărăndeni, Chiaburu Mihaela, clasa IX, gimnaziul „I.Dumeniuc”, s.Călugăr, Procopciuc Ana – Elena, clasa IX, Liceul Teoretic „G.Vrabie” s.Călineşti, Bînzari Laura, clasa IX, gimnaziul „E.Coşeriu”, s.Catranîc, Gutu Nicolae , clasa XII, Liceul Teoretic „M.Eminescu”, or.Făleşti.

 La data de 31 martie 2018, în incinta Liceului Teoretic „M. Eminescu”, or.Fălești, s-a desfăşurat Turneul Republican „Cupa DGE Făleşti la Judo” la care au participat circa 390 de sportivi din 18 localităţi ale Republicii.

 La Turneu au fost prezenţi  ca oaspeţi de onoare:

 Matasî Silvia – șef Direcția Generală Educație Făleşti,
 Valeriu Duminică – secretarul general al Federaţiei de Judo din Republica Moldova, premiant  al Campionatului Mondial la Judo, participant la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro - 2016,
 Polevaia-Secăreanu Angela – observatorul Turneului din partea Federaţiei de Judo a Moldovei,
precum  și doi oaspeţi din ţara de origine a Judo-ului- Japonia.

2 La data de 27 martie 2018, în incinta LT ,,A. Puşkin” Făleşti s-a desfăşurat activitatea ,,eu aleg Moldova-Făleşti”, în cadrul campaniei sociale ,,eu aleg Moldova” . La eveniment au participat 12 echipe de elevi din 8 instituţii şcolare şi o echipă adiacentă, creată din profesori. Activitatea a integrat următoarele evenimente: Quiz ,,Descoperă Moldova –Făleşti” şi şezătoarea de idei ,,Particip”, desfăşurate în scopul de a promova coeziunea socială şi înţelegerea reciprocă în rândul tinerilor din Moldova prin implicarea lor civică activă.

 Invitați speciali la eveniment au fost tinerii originari din raionul Fălești, care s-au împărtășit cu succesele obținute în cariera lor: Igor Zaharov, fost elev al L.T. „Mihai Eminescu” Fălești și Sergiu Găină, fost elev al L.T. „Ștefan cel Mare” s. Năvîrneț.

 La data de 27 martie 2018, în Sala de ședințe a Consiliului raional, s-a desfășurat ședința cu managerii instituțiilor de învățământ secundar general din raion. În cadrul ședinței a fost prezentată Metodologia de evaluare a cadrelor didactice din școlile raionului. Doamna Elena Spînu, specialist principal în asistența medicală a mamei și copilului la IMSP „Centrul de Sănătate Fălești”, a abordat problemele ce țin de sănătatea copiilor de vârsta 0-18 ani din raion.

 În concluzie, managerii școlari au menționat importanța implicării și activismului fiecărui actor educațional în prevenirea și soluționarea problemelor societății contemporane.

Galerie foto

IMG 5014 3 În incinta Palatului raional de cultură ,,Mihai Volontir", la  09 februarie curent, s-a desfășurat etapa scenică a finalei concursului raional ,,Pedagogul anului 2018".

 Evenimentul de amploare a întrunit circa 400 de spectatori, care au asistat la un spectacol extraordinar al creativității, inteligenței, profesionalismului, recunoștinței, aprecierilor și dăruirii de sine.

 Invitații la activitate au putut admira, în holul Palatului de cultură, reușitele copiilor din  instituțiile de educație din raion. Pe platourile improvizate au fost demonstrate unele elemente de luptelor marțiale, jocului de șah, activități educativ – interactive ale copiilor din grădiniță, ale discipolilor Casei de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri, Școlii Sportive pentru Copii și Juniori, precum și Școlii de muzică și Școlii de Pictură din or. Fălești.