IMG 5014 3 În incinta Palatului raional de cultură ,,Mihai Volontir", la  09 februarie curent, s-a desfășurat etapa scenică a finalei concursului raional ,,Pedagogul anului 2018".

 Evenimentul de amploare a întrunit circa 400 de spectatori, care au asistat la un spectacol extraordinar al creativității, inteligenței, profesionalismului, recunoștinței, aprecierilor și dăruirii de sine.

 Invitații la activitate au putut admira, în holul Palatului de cultură, reușitele copiilor din  instituțiile de educație din raion. Pe platourile improvizate au fost demonstrate unele elemente de luptelor marțiale, jocului de șah, activități educativ – interactive ale copiilor din grădiniță, ale discipolilor Casei de Creație și Agrement pentru Copii și Tineri, Școlii Sportive pentru Copii și Juniori, precum și Școlii de muzică și Școlii de Pictură din or. Fălești.

 Managerii școlari și președinții comitetelor sindicale din instituțiile de învățământ primar, secundar general au fost instruiți la 06 februarie curent, privind punerea în aplicare a documentelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de eficientizare și debirocratizare a învățământului general.

 La 24 ianuarie curent în incinta Liceului Teoretic ,,Mihai Eminescu” din orașul Fălești, s-a desfășurat ședința cu directorii adjuncți  pentru instruire din instituțiile de învățământ, la care a participat și Doamna Iraida BÎNZARI, președintele raionului.

 În perioada 11 – 12 noiembrie, Școala Sportivă pentru Copii și Juniori Fălești a fost gazdă a turneului raional la Kickboxing „Cupa Direcţiei Generale Educaţie Făleşti, 2017”, ediţia a I-a. Cu un mesaj de salut și îndemn de rezultate cît mai bune, către cei participanți, a venit Doamna Silvia Matasî, șef al Direcției Generale Educație, urmată fiind de urările de bine şi de succes ale Domnului Gurdiş Viorel, reprezentant al Federaţiei Naţionale Orientale Kickboxing Moldova. 55 de luptători din Chişinău, Bălţi, Floreşti şi respectiv Făleşti, şi-au demonstrat măiestria în aspiraţiile de a cuceri trofeele la cele 20 categorii de vârstă şi greutate...

  La 09-10 noiembrie 2017, managerii instituțiilor de învățământ secundar general din raionul Fălești, au fost instruiți cu privire la Planificarea strategică și operațională în cadrul unui seminar organizat de DGE Fălești cu suportul Fundației pentru dezvoltare din Republica Moldova. Seminarul  se încadrează în cadrul proiectului ”Creșterea performanței sistemului educațional prin implementarea analizei impactului de reglementare și participare responsabilă a OSC în domeniul educației”.