În perioada 11 – 12 noiembrie, Școala Sportivă pentru Copii și Juniori Fălești a fost gazdă a turneului raional la Kickboxing „Cupa Direcţiei Generale Educaţie Făleşti, 2017”, ediţia a I-a. Cu un mesaj de salut și îndemn de rezultate cît mai bune, către cei participanți, a venit Doamna Silvia Matasî, șef al Direcției Generale Educație, urmată fiind de urările de bine şi de succes ale Domnului Gurdiş Viorel, reprezentant al Federaţiei Naţionale Orientale Kickboxing Moldova. 55 de luptători din Chişinău, Bălţi, Floreşti şi respectiv Făleşti, şi-au demonstrat măiestria în aspiraţiile de a cuceri trofeele la cele 20 categorii de vârstă şi greutate...

  La 09-10 noiembrie 2017, managerii instituțiilor de învățământ secundar general din raionul Fălești, au fost instruiți cu privire la Planificarea strategică și operațională în cadrul unui seminar organizat de DGE Fălești cu suportul Fundației pentru dezvoltare din Republica Moldova. Seminarul  se încadrează în cadrul proiectului ”Creșterea performanței sistemului educațional prin implementarea analizei impactului de reglementare și participare responsabilă a OSC în domeniul educației”.

 La 05 noiembrie 2017 un grup de 47 de elevi și pedagogi din raionul Fălești  au avut fericita ocazie de a participa la  Festivalul – concurs internaţional de creaţie literar-artistică pentru elevii români de pretutindeni „Moştenite din străbuni”,  ediția  a III-a  2017, care s-a desfășurat  în comuna  Bilca din Bucovina. Aceasta a fost posibil grație acordului de colaborare încheiat în anul 2015 între Direcția Generală Educație Fălești și Fundația Civică Raională „Gheorghe Asachi”, Herța, regiunea Cernăuți, care oferă posibilitatea românilor de pretutindeni de a se implica în diverse acțiuni culturale. Festivalul a fost deschis şi însoţit de  fanfara   Școlii de muzică din Fălești .

 Angajații sistemului educațional din raionul Fălești, la 6 octombrie curent au sărbătorit ziua profesională într-un mod deosebit. Departe de sălile de clasă, în sînul naturii a fost amenajată în stil rustic o scenă improvizată, o casă mare, nelipsite fiind și elementele tradiționale, lucrări de artizanat, cît și bucatele alese moldovenești.
 Mesaje de felicitare către cei prezenți au fost adresate de către dna Iraida Bînzari, președintele raionului, dna Silvia Matasî, șef al Direcției Generale Educație, dna Silvia Voloșciuc, președinte al Sindicatului de ramură. Cadrele didactice au fost decernate cu diplome de merit din partea Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Consiliului raional Fălești, Direcției Generale Educație și Consiliului raional al Sindicatului de ramură.
 Totodată, în cadrul sărbătorii, de către președintele raionului, dna Iraida Bînzari au fost anunțate rezultatele concursului raional ”Cea mai bine pregătită instituție către noul an de studii”.

 Triada sărbătorilor naționale de sfârșit de vară  logic se încheie cu  întâi septembrie, sărbătoare ce  pune temelia celorlalte două date importante pentru  sufletul  cetățenilor  acestei  țări – Ziua Independenței și   Ziua limbii  și  dă start unui nou început.  

 Or,  Ziua Cunoștințelor  este sărbătoarea care relansează în fiecare an  procesul educațional,  menit să educe  demnitatea ,   să altoiască valorile naționale , să   activeze atitudinea  conștiincioasă  a  fiecărui  locuitor al acestui plai   mioritic.