Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 La 31 ianuarie curent în cadrul cursurilor  de instruire a producătorilor agricoli, reprezentanții Direcției Agricultură, Alimentație, Relații Funciare și Cadastru  de comun cu Asociația Obștească „Cutezătorul” a organizat un seminar cu deținătorii de plantații pomicole și solicitanții de subvenții din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, care și-a desfășurat lucrările în sala de ședințe a Consiliului raional.

 La acest eveniment au participat 34 de pomicultori, conducători şi specialişti a gospodăriilor agricole, conducători ai gospodăriilor ţărăneşti, persoane fizice proprietari de terenuri.

 În partea teoretică a seminarului, Domnul Eugen Gudumac, doctor în agricultură,  a prezentat detaliat momentele cheie privind starea plantațiilor multianuale din țară, modul de înființare a plantațiilor noi, gama de soiuri a diferitor specii pomicole, principiile de formare a pomilor, principiile de bază privind fertilizarea plantațiilor pomicole.

 În partea practică Domnul Eugen Gudumac, la plantațiile pomicole din Gospodăria Țărăneasca „Mîță Ion” a demonstrat procedeele de formare și tăiere a pomilor de măr, cireș, cais și prun.

Galerie foto