Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 În perioada 22-24 septembrie curent 28 de fermieri din raionul Fălești au efectuat o vizită de studiu în județele Iași și Botoșani, România. Vizita a coincis cu desfășurarea Târgului pentru Fermieri AGRALIM, organizat pentru prima data în parcul agroindustrial „Transagropolis” din comuna Lețcani, județul Iași, unde au fost expuse produsele a peste 150 de companii din domeniul agriculturii și comercializării tehnicii agricole. Totodată au fost expuse și rase de bovine, ovine și caprine.

 Este semnificativ faptul că la deschiderea Târgului AGRALIM a luat parte și viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, domnul Iurie Ușurelu.  

 Următoarea destinație a fost Grupul de firme agricole „Domeniile Lungu”, unde membrii delegației din Fălești au luat cunoștință cu tehnologiile de înființare și întreținere a plantațiilor de vie și livezi, susținerea acestui proces de către Uniunea Europeana. La sfârșitul zilei a fost vizitată secția de prelucrare a strugurilor și îmbuteliere a vinului.

 Fermierii făleșteni, în județul Botoșani au vizitat fabrica de procesare a laptelui a firmei S.C.VLASIE COMPANY S.R.L. din comuna Vlăsinești, unde oaspeții au luat cunoștință cu tehnologia de procesare a laptelui și producere a cașcavalului. Un subiect aparte a fost comercializarea producției, schimbul de experiență și stabilirea relațiilor de colaborare între fermierii din România și Republica Moldova.

 La fel a fost vizitată livada de mere din comuna Curtești, județul Botoșani a firmei S.C. AGRIMPEX S.R.L în frunte cu Cosmin Huțanu. Administratorul firmei a informat oaspeții  despre modalitatea de înființare a unei livezi tinere de mere, cireșe si prune, posibilitatea de subvenționare de la stat, tehnologiile utilizate, precum și despre problemele cu care se confruntă în procesul de activitate.

 La sfârșitul zilei delegația făleșteană a vizitat muzeul etnografic din Botoșani și complexul memorial „Mihai Eminescu” din satul Ipotești.

Galerie foto