Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În săptămâna curentă, specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație au organizat pentru agenții economici din sectorul agrar un seminar teoretico-informativ cu genericul „Implementarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în agricultură cu aplicarea noilor tehnologii conservative de prelucrare a solului (No-Till, Mini-Till)”.

  • no-till_1
  • no-till_2
  • no-till_3

  Scopul seminarului a fost propagarea și implementarea măsurilor agrotehnice care contribuie la protecția și sporirea fertilității solului. Locul desfășurării a fost pe câmpurile gestionate de către gospodăria agricolă SRL „Gospodarul Rediu”, conducător domnul Kiktenko Nikolae care implementează pe larg aceste măsuri.

  În cadrul seminarului, agricultorilor le-a fost prezentat un sistem de agricultură care poate preveni pierderile de teren arabil, și în același timp regenera terenurile degradate, contribuie la creșterea eficienței utilizării apei și a elementelor nutritive, care permite obținerea unei recolte constante de-a lungul anilor, indiferent de condițiile climaterice.

  La final a urmat o rundă de discuții cu întrebări, răspunsuri și recomandări.

  Mai multe fotografii