Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 19 mai curent, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Domnul Viorel GHERCIU, a efectuat o vizită de lucru în raionul Fălești.
  În cadrul vizitei Domnul Ministru a avut o întrevedere cu conducerea raionului, vicepreședinții domnii Mihai PRODAN și Veaceslav FUSU, Ion BUZINSCHI, șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, conducătorii și specialiștii din complexul agroindustrial, reprezentanţi ai gospodăriilor ţărăneşti, autoritățile publice locale, serviciile desconcentrate, la care au fost abordate mai multe probleme ce țin de subvenționarea sectorului agrar, modificarea termenelor la compensarea accizului la motorină, realizarea producției reieșind din situația creată în regiune.
  Totodată părțile au discutat despre posibilitatea compensării prețurilor la lapte pentru deținătorii de bovine, inclusiv și pentru cei din  sectorul individual, accentuînd, că fără sectorul zootehnic nu poate fi practicată o agricultură performantă și profitabilă.

  • 14
  • 16
  • 17

  Ministrul a informat publicul despre politicile statului în sectorul agricol și activitățile inițiate de autorități în scopul susținerii fermierilor.
  După întrevederea cu agenții economici din agricultură, Domnul GHERCIU, a vizitat sera de producere a legumelor (SRL „Polimer Gaz Conducte”) din s. Făleștii Noi, gospodăria țărănească „Mîță Ion” din s. Albinețul Vechi, ferma de bovine și secția de procesare a laptelui (SRL„Gifis Farm”) din s. Năvîrneț, fabrica de brînzeturi SRL„Heuvelland” din s. Logofteni și SRL „Agropapuros” s. Mărăndeni.

Mai multe fotografii