Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  În perioada 3 – 5 mai anul curent, specialiștii din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație au efectuat vizite de lucru în gospodăriile agricole ale raionului.

  Scopul vizitelor a fost monitorizarea lucrărilor agricole  de primăvară și evaluarea stării culturilor de toamnă. În urma inspectării s-a constatat, că starea semănăturilor culturilor cerealiere de I grupă este satisfăcătoare, care s-a ameliorat grație precipitațiilor căzute în ultimul timp.

  • 1
  • 2
  • 3

  La momentul vizitelor în gospodării se finalizau lucrările de însămânțare a terenurilor agricole cu  floarea soarelui (SRL „Regis Agro”, pr. Horești) și se efectuau procedee pentru combaterea buruienilor prin erbicidarea câmpurilor ocupate cu culturile cerealiere de toamnă, folosind cât metodele tradiționale de aplicare a produselor de uz fitosanitar cu utilaje tractate de tractor (SRL„Abilitate Agro, pr. Călugăr), cât și cu utilizarea dronelor, care eficientizează cu mult acest proces (GȚ„Mîță Ion”, primaria Albinețul Vechi).

  În cadrul discuțiilor producătorii agricoli au fost informați despre modul de repartizare a mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru compensarea parțială a accizelor la motorina utilizată în anul 2022, modificările aprobate în HG 455 din 21.06.2017 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor din fondul de subvenționare și alte probleme ce țin de sectorul agrar.

  Mai multe fotografii