Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Pe parcursul săptămânii curente specialiștii din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație au efectuat vizite de lucru în gospodăriile agricole din raion în scopul monitorizării lucrărilor de însămânțare a terenurilor agricole.

În gospodăriile CAP„Agrovlada Prim” comuna Albinețul Vechi, GȚ ”Mîță Ion” comuna Albinețul Vechi și SRL „Agrogîrla” satul Năvîrneț la momentul vizitei se efectuau lucrările de prelucrare a solului și semănatul porumbului și floarea soarelui. 

Vizita de monitorizare a lucrărilor de primăvară a continuat și în gospodăriile agricole SRL ”Profit-Agro” s.Moldoveanca, SRL ”Svitanoc” s.Moldoveanca, GȚ ”Bairamculov Leonid” com.Pînzăreni, SRL ”Rospetagro” comuna Obreja Veche.

La momentul vizitei demarau lucrările de semănare a porumbului, tratarea culturilor de toamnă, pregătirea utilajului agricol pentru lucrările ulterioare de prelucrare a solului și tartare a culturilor. Deasemenea Specialiștii Direcției au discutat cu agenții economici despre dificultățile întrunite la respectarea normelor tehnologice de execuție și identificarea soluțiilor pentru buna desfășurare și la timp a procedeelor agricole și alte probleme cu care se confruntă în  derularea activității.  

 

La fel s-a vizitat și GȚ”Ganea Ghenadie” din satul Obreja Veche, gospodărie specializată în creșterea legumelor (ardei, dovlecei, harbuji) pe teren protejat de tip tunel, plantând răsadul încă pe timp rece și utilizând utilaj modern de irigare și menținere a temperaturii necesară condițiilor de creștere a legumelor obține roadă mai devreme de cât de la răsadul plantat în câmp deschis. 

S-a efectuat o vizită de lucru și în gospodăria agricolă SRL” Găreanca Agro” orașul Fălești, SRL ”Rairec Plus” comuna Sărata Veche.      

La fel s-a vizitat și gospodăria agricolă GȚ ”Rarancean Adrian” din comuna Sărata Veche care practică creșterea roșiilor în teren protejat de tip solar. La moment instalațiile solare erau plantate cu răsad și urmau lucrările de amenajare a sistemului de irigare și legarea răsadului. 

Specialiștii Direcției au analizat situația curentă privind mersul lucrărilor de pregătire și însămânțare a solului, cât și lucrările de menținere a umidității în sol, tratarea culturilor toamnă împotriva dăunătorilor, bolilor și buruienilor, respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă.

Scopul vizitelor a fost monitorizarea lucrărilor de primăvară, procesului de însămânțarea a terenurilor agricole precum și respectarea normelor tehnologice de prelucrare a solului. 

Mersul lucrărilor de primăvară în sectorul agricol se efectuează în condiții meteo bune de lucru și cu respectarea normelor tehnologice.

Galerie foto