Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La  17 septembrie curent, Domnul Veaceslav Fusu, vicepreședintele raionului  împreună cu reprezentanții  Direcției  Agricultură și Alimentație au efectuat o vizită de lucru în mai multe gospodării agricole din raionul Fălești.

 

  Vizita a început la  gospodăria SRL ”Borivas –Agro” din satul Glingeni apoi la SRL ”Agro Pompa Prim din satul Pompa și la SRL ”Mospur Agro” din satul Catranîc. Scopul vizitei a fost de a monitoriza situația privind recoltarea floarei soarelui, care la moment s-a finisat și în viitorul apropiat vor pregăti pământul pentru semănatul  de toamnă a rapiței și a grâului.  Gospodăriile sus menționate dispun de tehnica agricolă performantă pentru prelucrarea solului.

  De menționat, că administratorii acestor gospodării  deja au eliberat plata de arendă deținătorilor de teren agricol care sunt transmise în arendă  gospodăriei.

  Reprezentanții gospodăriilor agricole sunt recunoscători conducerii Guvernului Republicii Moldova pentru restituirea pagubelor provocate de seceta din anul curent.

Galerie foto