Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 4 septembrie curent , vicepreședintele raionului domnul Veaceslav FUSU împreună cu specialistul principal din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație, domnul Chirica Valerii au efectuat o vizită de lucru la mini-ferma de bovine Gospodăria Țărănească ,, Morari Vitali, din satul Ilenuța pentru a se familiariza cu starea de lucruri și cu problemele cu care se confruntă sectorul zootehnic.

 

  In gospodărie activează opt persoane, care deservesc 80 de vite dintre care 40 mulgătoare, o parte sunt viței mici iar alte capete sunt la creștere pentru carne.
  Pentru hrana animalelor se prelucrează 85 ha, dintre care 17 ha semănate cu porumb, 12 ha lucernă, altele grâu, orz și floarea soarelui.
  Laptele este un produs pur ecologic deoarece animalele sunt hrănite cu nutrețuri prelucrate pe terenurile agricole ecologice a gospodăriei, pe care sunt folosite îngrășăminte naturale din băligarul compostat. Laptele care se acumulează este achiziționat de întreprinderea S.A „Incomlac” din municipiul Bălți.
  În perspectivă, Domnul fermier tinde spre extinderea afacerii, căci este una profitabilă dar care necesită multă muncă șî dăruire de sine.