Recent în sala de conferințe a bibliotecii publice „Mihai Eminescu” din or. Fălești a fost organizat un curs de instruire privind implementarea instrumentelor electronice de achiziții publice.

 Sesiunea de instruire a fost organizată și desfășurată de către Instituția Publică Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe în colaborare cu Direcția Generală Finanțe și Economie Fălești.

 La eveniment au participat contabili ai instituțiilor publice locale din raionul Fălești. Participanții au fost familiarizați cu sistemele informaționale de achiziții publice electronice Mtender, respectiv cu platformele:  e-licitatie.md, achizitii.md și  yptender.md.

 Pe parcursul sesiunii de instruire participanții la instruire au luat cunoștință despre modul de organizare a licitațiilor publice de valoare mică în mod online,  Reprezentanții de la platforma achiziții.md a prezentat în regim de testare modul funcționalităților de introducere, generare și semnare a contractelor de achiziții publice în mod online.

Galerie foto

Secția Economie a Consiliului raional Fălești în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova vă invită să participați la cea de a III-a ediție a expoziției “REPUBLICA MOLDOVA PREZINTĂ” în România, care se va desfășura în perioada 15 - 17 iunie 2018, în Piaţa Sfatului din oraşul Braşov.

La eveniment sunt invitați să participe agenți economici din toate domeniile de activitate. Aceștia vor avea posibilitatea să participe și la programul dedicat mediului de afaceri şi investiţiilor în cadrul căruia companiile moldoveneşti vor avea stabilite întâlniri B2B cu antreprenori din România.

Aranjamentele logistice de transport a pasagerilor și a mărfurilor vor fi organizate de către CCI a RM.

 În contextul celor menționate mai sus, doritorii de a participa sunt rugați să transmită cererea de participare până la data de 30 aprilie 2018.

Cererea pentru participare descărcaţi aici

 La 09 februarie curent, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineri ,,Lora Găină” s-a  desfășurat seminarul de instruire cu conducătorii instituțiilor bugetare din raion, primari și managerii instituțiilor de învățămînt. Agenda seminarului a cuprins tematici privind ”Eficientizarea achizițiilor publice prin utilizarea platformei electronice MTender”, sistem electronic promovat de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și organizat în cadrul implementării Strategiei de Dezvoltare a Sistemului de Achiziții Publice pentru anii 2016-2020.

 Pe  31 ianuarie curent, la Centrul Internațional de Expoziție „Moldexpo” s-a dat start ediției a XXVII-a a expoziției „Fabricat în Moldova”, tradițional desfășurată sub patronajul Guvernului  Republicii Moldovei, de către Camera de Comerț și Industrie în colaborare cu Consiliile raionale, care va activa pînă la 04 februarie.

 Genericul principalei expoziţii din ţară în acest an este „Fabricat în Moldova – fabricat pentru tine”. Susţinând producătorii autohtoni, s-a propus de a promova companiile care sunt interesate în primul rând de calitate şi beneficiul consumatorului. Evenimentul a devenit o importantă platformă naţională pentru agenţii economici, care şi-au făcut un nume în business, precum şi pentru antreprenorii începători.

  Prin prezenta, Primăria municipiului Bălţi în colaborare cu Consiliul raional Făleşti invită agenţii economici din raionul Făleşti să participe la sesiunea de comerţ şi achiziţii cu marile lanţuri de distribuţie din Regiunea Nijegorodsk, Federaţia Rusă, care va avea loc la sfârşitul lunii octombrie în oraşul Nijnii Novgorod din Federaţia Rusă. Organizarea sesiunii are loc în contextul deschiderii Casei de Comerţ Bălţi în oraşul Nijnii Novgorod, care are rolul de a susţine producătorii locali în accederea pe piaţa de consum din Regiunea Nijegorodsk, în special, şi din Federaţia Rusă, în general.

  Rugăm, ca agenţii economici interesaţi, să completeze tabelul din anexă şi să-l expedieze la adresa electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pînă la data de 17 octombrie 2017.

  Pentru informaţii suplimentare privind organizarea sesiunii rugăm agenţii economici să contacteze persoana responsabilă: Dan Morarii, inspector de specialitate al Serviciului relaţii externe şi atragerea investiţiilor, tel. +373 231 54619 sau Vitalie Buruianov, Director General al Casei de Comerţ Bălţi în or. Sankt-Petersburg. Federaţia Rusă, tel. + 7 910 221 03 47.