Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Antreprenorii din Republica Moldova vor fi ghidați în inițierea și dezvoltarea afacerilor, precum și în accesarea resurselor financiare. ODIMM, prin intermediul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de GIZ Moldova, a lansat Ghidul Resurselor Financiare pentru IMM-uri și Start-up-uri . Acesta include informații utile și practice despre toate tipurile de suport în afaceri disponibile în țara noastră, începând de la finanțări nerambursabile până la servicii de consultanță, mentorat şi instruire antreprenorială.

  Noul Ghid are scopul de a menține și a spori numărul întreprinderilor, precum și numărul de angajați, care ulterior, vor contribui la creșterea economică a țării. Broșura conține o descriere detaliată despre primii pași pentru deschiderea unei afaceri, taxe și impozite, planificare, atragerea investițiilor, resurse financiare, granturi, credite. 

  Ghidul lansat este o resursă foarte importantă pentru antreprenorii din Republica Moldova. Au fost luate în considerație solicitările și opiniile antreprenorilor, astfel informația prezentată este accesibilă, clară și extrem de utilă. 

  Ghidul de finanțare pentru IMM-uri şi start-up-uri este o introducere în lumea afacerilor şi o călăuză în dezvoltarea propriei întreprinderi. Noua inițiativă de suport are menirea de a oferi o educație financiară mai eficientă antreprenorilor și viitorilor antreprenori, precum și de a le asigura accesul la resursele de finanțare actuale.

  Accesul la resursele financiare nu este singura, dar fără îndoială reprezintă una dintre provocările majore pentru IMM-uri și start-up-uri atât nivel mondial cât și în Republica Moldova. Sprijinul orientat pentru această categorie de întreprinderi ar spori contribuția lor la creșterea economică generală și bunăstare. Obiectivul în elaborarea acestui manual a fost de a-l face accesibil și incluziv, astfel încât aspectele financiare complicate să fie ușor de înțeles și perceput de către persoanele fără educație specializată și, în special, de persoanele din grupuri vulnerabile, care doresc să înceapă și să își dezvolte afacerile.

  “Ghidul Resurselor Financiare pentru IMM-uri și Start-up-uri” este elaborat la solicitarea ODIMM și publicat prin intermediul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare al Germaniei (BMZ) şi al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

 Ghidul poate fi accesat  aici: https://bit.ly/3lRGvbT