La 09 februarie curent, în incinta Centrului de Resurse pentru Tineri ,,Lora Găină” s-a  desfășurat seminarul de instruire cu conducătorii instituțiilor bugetare din raion, primari și managerii instituțiilor de învățămînt. Agenda seminarului a cuprins tematici privind ”Eficientizarea achizițiilor publice prin utilizarea platformei electronice MTender”, sistem electronic promovat de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și organizat în cadrul implementării Strategiei de Dezvoltare a Sistemului de Achiziții Publice pentru anii 2016-2020.

 Pe  31 ianuarie curent, la Centrul Internațional de Expoziție „Moldexpo” s-a dat start ediției a XXVII-a a expoziției „Fabricat în Moldova”, tradițional desfășurată sub patronajul Guvernului  Republicii Moldovei, de către Camera de Comerț și Industrie în colaborare cu Consiliile raionale, care va activa pînă la 04 februarie.

 Genericul principalei expoziţii din ţară în acest an este „Fabricat în Moldova – fabricat pentru tine”. Susţinând producătorii autohtoni, s-a propus de a promova companiile care sunt interesate în primul rând de calitate şi beneficiul consumatorului. Evenimentul a devenit o importantă platformă naţională pentru agenţii economici, care şi-au făcut un nume în business, precum şi pentru antreprenorii începători.

  Prin prezenta, Primăria municipiului Bălţi în colaborare cu Consiliul raional Făleşti invită agenţii economici din raionul Făleşti să participe la sesiunea de comerţ şi achiziţii cu marile lanţuri de distribuţie din Regiunea Nijegorodsk, Federaţia Rusă, care va avea loc la sfârşitul lunii octombrie în oraşul Nijnii Novgorod din Federaţia Rusă. Organizarea sesiunii are loc în contextul deschiderii Casei de Comerţ Bălţi în oraşul Nijnii Novgorod, care are rolul de a susţine producătorii locali în accederea pe piaţa de consum din Regiunea Nijegorodsk, în special, şi din Federaţia Rusă, în general.

  Rugăm, ca agenţii economici interesaţi, să completeze tabelul din anexă şi să-l expedieze la adresa electronică Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pînă la data de 17 octombrie 2017.

  Pentru informaţii suplimentare privind organizarea sesiunii rugăm agenţii economici să contacteze persoana responsabilă: Dan Morarii, inspector de specialitate al Serviciului relaţii externe şi atragerea investiţiilor, tel. +373 231 54619 sau Vitalie Buruianov, Director General al Casei de Comerţ Bălţi în or. Sankt-Petersburg. Federaţia Rusă, tel. + 7 910 221 03 47.

 Comunitatea de afaceri din Republica Moldova, investitori locali și străini, împreună cu autoritățile statului și partenerii de dezvoltare se reunesc în cadrul unui amplu eveniment economic – Moldova Business Week 2017, care va avea loc în perioada 3-6 octombrie a.c. Săptămâna de afaceri este organizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO), sub egida Primului Ministru al Republicii Moldova.

Direcția Generală Finanțe și Economie

AVIZ

Cu privire la petrecerea concursului pentru ocuparea funcției publice vacante de specialist principal responsabil în problemele privatizării, post privatizării și sectorul întreprinderilor mici și mijlocii.

   Participanți la concursul pentru ocuparea  funcției publice vacante sus menționate au fost admiși următorii candidați:

  1. Balan Eugeniu

   Informația despre desfășurarea probei scrise va fi postată suplimentar.