Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță lansarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de președinte/președintă al/a Consiliului electoral de circumscripție electorală, de nivelul al doilea. Este vorba despre 34 de funcții nou-create, în urma adoptării Codului electoral în redacție nouă, care prevede permanentizarea organelor electorale și la nivel de circumscripție electorală.

  Scopul funcției constă în coordonarea activității Consiliului electoral de circumscripție, participarea la promovarea politicilor electorale în conformitate cu cadrul normativ în vigoare și asigurarea realizării activităților de pregătire pentru organizarea precum și desfășurarea scrutinelor.

  La concurs se pot înregistra persoanele care au urmat cursuri de instruire în cadrul Centrului de instruire continuă în domeniul electoral și dețin certificate de calificare corespunzătoare valabile la data desfășurării probei interviului a concursului sau au activat în cadrul unui organ electoral la unul din ultimele 3 scrutine naționale. Precizăm că, în conformitate cu prevederile Codului electoral, persoanele care, la data de 1 ianuarie 2023, erau incluse în Registrul funcționarilor electorali, se consideră certificate din oficiu cu valabilitatea certificatelor de calificare de 2 ani.

  Persoanele interesate pot depune dosarul până la data de 25 aprilie curent, ora 17:00, prin e-mail da adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., personal sau prin poștă la adresa mun. Chișinău, str. Vasile Alecsandri, 119, MD 2012.

  Pentru mai multe detalii privind sarcinile de bază ale funcției și cerințele de participare la concurs, accesați portalul guvernamental al funcțiilor publice cariere.gov.md: https://bit.ly/3mJbaxj .

Sursa : https://a.cec.md/

  Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la data de 14 martie, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. În condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt orice scânteie poate provoca incendii de proporții. Potrivit IGSU săptămâna trecută salvatorii și pompierii au intervenit în 217 situații de lichidare a incendiilor de vegetație. Focarele au compromis 612 ha de teren. Pompierii îndemnă repetat asupra respectării regulilor antiincendiare, iar în situații de risc oamenii trebuie să apeleze Serviciul 112.

  Cu respect,
  Serviciul Prevenţie al Secţiei Situaţii Excepţionale r.Făleşti

 

  În conformitate cu art. 56 al Legii nr.131/2015 privind achizițiile publice și ca urmare a ședințelor de lucru cu participarea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, a Asociațiilor de produse agricole și cerealiere și celor de fermieri, Agenția Rezerve Materiale a decis inițierea procedurii de negociere directe fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare privind achiziționarea grâului alimentar în rezervele de stat.

  În acest context, sunt invitați toți operatorii economici de a participa la procedura de negociere, având posibilitatea de a depune oferta pentru un singur sau mai multe loturi, iar producătorii agricoli care dețin cantități mai mici de grâu alimentar, se pot asocia pentru a întocmi și depune oferta sa.

  Documentație de atribuire:

Invitație de participare la procedura de negociere privind achiziționarea grâului alimentar.

1.Cerere de participare
2.Declarație privind valabilitatea ofertei
3.Garanția pentru ofertă
4.Specificații tehnice
5.Specificații de preț
6.Documentația standard grâu alimentar

Sursa: https://rezerve.gov.md