Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Stimaţi  făleșteni, dragi veterani!

9 mai ziua victoriei web Ziua de 9 mai , când tradiţional marcăm grandiosul eveniment  - Marea Victorie, ziua când  ne trezește tuturor puternice sentimente de mândrie pentru fapta eroică a celor, care cu  prețul propriei vieți, cu tinerețea lor plină de viitor au opus o dârză și titanică stăvilire a tentativei de înrobire a omenirii dornice de libertate.

  De la depărtarea celor 77 ani postbelici această Victorie a libertăţii devine încă mai importantă şi mai valoroasă. Ea este trecută nu doar ca un eveniment istoric epocal, dar şi ca o principală premisă a întregii noastre vieţi de astăzi, o convingătoare motivare  a concepţiei că bunăstarea şi prosperarea nu se pot realiza într-o lume sfâșiată de războaie.

  S-au cicatrizat rănile războiului, dar nicidecum  nu vom putea recupera imensele victime umane cauzate de sângerosul măcel. Memoria paginilor dramatice se regăsește nu doar în manualele de istorie, dar și în soarta multor familii, în amintirile buneilor și străbuneilor noștri. Majoritatea dintre ei au participat la oprirea flagelului războinic, dând dovadă de bărbăție și abnegație. Merită să nu întârziem să le mulțumim mereu, să coborâm la adâncimea înțelepciunii lor prețioase și durute, căci timpul nepărtinitor îi smulge dintre noi pe ultimii eroi, veteranii și martorii oculari ai războiului.

  Avem ferma convingere, că generaţiile de azi şi cele de mâine vor veni în fiecare primăvară să depună flori la Altarul Memoriei, în semn de omagiere şi sacră pomenire a celor căzuţi în lupte, de fiecare dată vor aprinde în sufletele lor candela Recunoştinţei.

  Recunoștință și respect tuturor veteranilor celui mai crunt război,  văduvelor și mamelor care au plătit pentru ziua de azi un preț mult prea scump: viața feciorilor și a soților.

  Fie ca inimile să vă fie împlinite de sentimentul  datoriei împlinite, al vieții trăite cu demnitate.

   PACE, SĂNĂTATE, PROSPERITATE în sufletele şi casele Dumneavoastră!

 

  Cu profundă considerație,
  Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului Fălești