Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 14 ianuarie creştinii ortodocşi marchează sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare, consemnând Anul Nou de rit vechi.

  Istoricul menționează că, Vasile din Cezareea Cappadociei, cunoscut sub numele Vasile cel Mare este unul dintre cei mai importanţi părinţi ai bisericii ortodoxe şi unul dintre cei mai mari teologi creştini.

  Cărțile bisericești spun că cei care poartă numele Vasile sunt oameni buni la inimă și deschiși cu sufletul către oameni.

  Potrivit tradiției populare copiii merg cu Semănatul sau Sorcova, aruncând cu boabe de grâu, grăunțe de păpușoi, ovăz și binecuvântează familia. Semințele care cad în ogradă sau locuință simbolizează credința într-un an mai prosper și o roadă bogată.

  Se spune că dacă stăpânul casei primeşte urători, anul care vine va fi unul cu spor, iar casa îi va fi păzită de cele rele.  

  Cu acest prilej doresc ca această sărbătoare să vă poarte de grijă, să vă aducă lumină și căldură, să vă îndrume doar la fapte bune.sfv 2

  În casele Dumneavoastră să domine mereu pacea, voia bună şi belşugul.
Sacritatea sărbătorii să Vă facă mai buni, mai iertători şi mai atenţi cu cei din preajmă, iar Sfîntul Vasile cel Mare să ne vegheze neamul, satele şi familiile şi să ne binecuvânteze în activităţile de zi cu zi.

La mulți an cu sănătate, dragi creștini!

  Cu profund respect,
  Sergiu FÎNTÎNA Președintele raionului