Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

An de an, în ziua de 9 mai comemorăm memoria eroilor care au luptat în al II război mondial, asigurând un viitor pașnic pentru noi și urmașii noștri. 

Această zi  pentru noi toţi este zi a memoriei, toleranţei, şi atitudinii umane unii faţă de alţii.

Memoria acelei perioade dramatice este întipărită nu doar în paginile istoriei, ci și în soarta multor familii, în sufletele buneilor și străbuneilor noștri, în sclipirile focului veşnic, dar şi în inimile noastre, ale celor care înţeleg tragedia acelor vremuri. Pentru noi sunt importante nu doar memoria celor ani, ci și lecțiile dure, scrise cu sânge, pe care le-a oferit întregii omeniri cel mai crâncen măcel.

Sperăm, că omenirea se va convinge că bunăstarea şi prosperitatea nu se pot realiza într-o lume sfâșiată de războaie şi terorism, că numai pacea şi înţelegerea asigură liniştea şi bunăstarea omenirii.

Manifestăm înalt respect pentru eroismul celor care au căzut pe câmpul de luptă, care au ţinut piept duşmanului, dar celor care au contribuit la făurirea victoriei comune în spatele frontului, care au reuşit să supravieţuiască în condiţiile inumane ale ocupaţiei fasciste. Toţi ei au plătit un preţ greu, incalculabil, pentru realizarea victoriei. Sacrificiul lor, durerea lor, efortul lor au fost enorme.

Profundă recunoștință și respect exprimăm tuturor veteranilor, care nemijlocit au ținut cu bărbăție piept dușmanului și activiștilor din spatele frontului, pe care-i avem astăzi alături de noi. Deși rămași, spre regret, tot mai puțini la număr, prin ei cinstim pe viu memoria celor căzuți în lupte, dar și a ostașilor, care s-au stins din viață în anii de după război.

Dorim din suflet tuturor sănătate, voie bună și seninătate, binemeritată atenție, stimă și respect din partea concetățenilor, ființelor dragi și apropiate.

Slăvită pe veci să fie fapta nemuritoare a tuturor celor care au apărat şi păstrat libertatea!