Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Stimați colaboratori ai Serviciului Protecției Civile 

și Situațiilor Excepționale!
 

  Tradițional  la  5 aprilie  sărbătorim Ziua vitejiei, a curajului, a devotamentului și sacrificiului - trăsături ce reprezintă nobila meserie de SALVATOR. 

  Având în vedere rolul important al Serviciului Dumneavoastră la asigurarea protecţiei populaţiei, a vieţii şi integrităţii patrimoniului cetăţenilor în condiţii neprevăzute şi deosebit de periculoase, Guvernul Republicii Moldova prin Hotărârea Nr. 210 din 21.02.2002 a instituit „Ziua Salvatorului”.

  Cu acest prilej, exprim aprecierea pentru eforturile depuse de fiecare dintre Dumneavoastră în prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale. 

  Vă suntem recunoscători pentru abnegația, curajul și devotamentul  pe care îl manifestați în situațiile de criză .

  Este ziua în care cu toţii aducem cinste şi laudă bărbăţiei,  toate asociindu-se cu nobila şi onorabila meserie de Salvator.  Spiritul civic și simțul datoriei îi definesc pe cei care au îmbrățișat profesia de salvator. 

  Majoritatea dintre Dumneavoastră în această zi sunt pe prima linie în lupta cu situațiile de risc. O dată deosebită pentru toţi cei care știu ce înseamnă cu adevărat curajul și sacrificiul, care stau la strajă, intervenind acolo unde este mai dificil, mereu pregătiți să lupte cu stihia apelor, să învingă focul, nămeții, să ofere speranță de viață în timpul calamităților naturale, luptând cu desăvârșire pentru a proteja viața oamenilor, bunurile și mediul

  Datorită ajutorului pe care îl acordați cetățenilor, ei reușesc să-și îmbrățișeze  apropiații în situații de grea cumpănă. 

  Îmi exprim întreaga recunoștință și tot respectul celor care fac față provocărilor timpului, dedicându-și viața vocației de a face bine.

   Vă asigur că înțeleg specificul și dimensiunea sacrificiilor și eforturilor pe care le depuneți zi de zi, în menținerea siguranței publice și în buna gestionare a situațiilor de urgență.

  Vă doresc sincere și cordiale felicitări, putere de muncă, sănătate,  împliniri și succese remarcabile atât în plan profesional, cât și personal, alături de familiile Dumneavoastră.  
 

Cu respect, 

Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului Fălești