Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei, care o consemnăm anual la 15 mai, Vă adresez sincere felicitări şi urări de bine. 

  Frumoasa sărbătoare a fost instituită prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. 

  Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.

  În intenția comunității internaționale Ziua Familiei este menită a fi un prilej de sensibilizare a tuturor cetățenilor și autorităților cu privire la problemele cu care se confruntă familia în societatea contemporană, dar și o bună ocazie de a celebra uniunea dintre soț, soție și copii.

  Începând cu anul 2010, Ziua Familiei a devenit sărbătoare naţională şi în Republica Moldova.

  Deşi, familia în Republica Moldova se confruntă cu multiple probleme de ordin moral, social şi economic, oricum este necesar să transmitem acest model al societatăţii drept unul de o importanţă majoră pentru evoluția continuă a comunității umane.

  În familie se începe viaţa omului şi tot aici se începe formarea acestuia ca personalitate. Bunăstarea familiei şi atitudinea statului faţă de aceasta exprimă, în mare măsură, gradul de dezvoltare a societăţii.

  Vă doresc familii împlinite cu copii şi părinţi sănătoşi, realizări frumoase, pace şi linişte sufletească tuturor. 

Fericirea adevărată constă într-o familie frumoasă și unită.

Cu respect  
Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului Fălești