Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

znc 15 01  Ziua Naţională a Culturii, sărbătorită la 15 ianuarie, ne oferă o prielnică ocazie de a determina încă o dată rolul culturii în consolidarea spirituală a societăţii, promovarea şi păstrarea valorilor umane şi etno-culturale ale neamului nostru.

  Consemnarea acestei sărbători este prilejuită de marcarea zilei de naştere a marelui poet al neamului, Mihai Eminescu, opera căruia este o dovadă a vocaţiei internaţionale a culturii noastre, în această zi de o semnificaţie majoră pentru conştientizarea rolului culturii în societate. Cuvintele marelui poet sunt ca niciodată actuale „Fără muncă nu există bunăstare, fără adevăr nu există cultură».

  Citatul eminescian conţine un imperativ care ne îndeamnă pe fiecare din noi să fim mai aproape de idealul de făuritori de cultură, mai aproape de ceea ce ne leagă pe toţi într-un gest unic de solidaritate umană şi comuniune naţională.

  Stimaţi lucrători din domeniul culturii, cu sărbătoarea Dumneavoastră profesională Vă adresez cele mai sincere felicitări, expresii de profundă recunoştinţă şi apreciere a nobilei Dumneavoastră activităţi.

  Graţie abnegaţiei, perseverenţei şi devotamentului ce-l manifestaţi, contribuiţi la formarea unei ambianţe sociale sănătoase, fără de care nu poate domina bunăstarea, prosperitatea, înţelegerea şi chezăşia succesului. Vă doresc tuturor multă sănătate, energie creatoare, să fiţi mereu în lumina frumosului pentru a vă realiza visele, năzuinţele şi aspiraţiile.

Cu înaltă considerație,
Sergiu FÎNTÎNA,
preşedintele raionului Făleşti