Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Stimaţi ofiţeri, subofiţeri, soldaţi şi angajaţi civili,
militari în rezervă ai Armatei Naţionale

 Tradițional la 3 septembrie sărbătorim Ziua Armatei Naționale-ziua acelor eroi care își îndeplinesc sarcina constituțională de apărare a patriei.

 Este o deosebită onoare de a vă transmite aprecierea  faţă de dăruirea şi profesionalismul cu care, dumneavoastră – militarii de toate gradele aflaţi în slujba ţării, vă îndepliniţi serviciul.

 Creată la cîteva zile de la proclamarea Independenţei Republicii Moldova, Armata Naţională a fost și continuă să fie unul dintre pilonii statalităţii noastre. Astăzi, după 27 de ani, misiunea armatei a rămas aceeaşi, apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

 Cu certitudine putem spune că Armata Naţională, mai întîi de toate, este o şcoală a patriotismului, a dragostei şi respectului cetăţeanului pentru neamul şi ţara sa. Serviciul militar mai este şi un bun prilej pentru dezvoltarea culturii fizice, etice şi morale a tinerii noastre generaţii, este un examen de maturitate şi de atitudine caritabilă faţă de toţi cetăţenii ţării. În cadrul Armatei Naţionale se educă responsabilitatea civică, modul de convieţuire şi conlucrare a reprezentanţilor tuturor etniilor care alcătuiesc naţiunea moldovenească.

 În aceste momente de sărbătoare, adresez sincere felicitări întregului personal civil şi militar, cadrelor militare în rezervă, precum şi tuturor veteranilor de război. Vă doresc multă sănătate, prosperitate, realizări şi succes în nobila misiune de apărare a Patriei!

 Cu profund respect,

Iraida Bînzari
Preşedintele raionului Făleşti