Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

mes 27 aug 2018 În fiecare an, la sfârșit de august ne bucurăm de sărbătoarea  națională Ziua Independenței, ce inspiră în sufletele noastre speranța de schimbare în bine a Republicii Moldova. Această sărbătoare trezește în fiecare dintre noi un sentiment puternic de solidaritate, respect și recunoștință față de toți cetățenii care au luptat și au contribuit la dezvoltarea Republicii Moldova.

 Proclamarea la 27 august 1991 a Independenței Republicii Moldova  marchează prin sine realizarea multrâvnitei speranțe a poporului nostru de a fi stăpân pe soarta sa, de a-și hotărî destinul potrivit propriilor principii și oportunități, conform tradițiilor și obiceiurilor acestui scump și drag meleag, lăsate prin moștenire de înaintașii lui.

 În virtutea celebrării acestui glorios eveniment se profilează și mai pronunțat codul nostru genetic, civismul, demnitatea și patriotismul – sentimente înălțătoare de mândrie și căldură sufletească. Căci fără careva îndoieli, conștientizăm astăzi, că șansa istorică, oferită prin readucerea Moldovei pe harta politică a lumii, de a ne încerca pe noi înșine dacă suntem capabili să edificăm o Țară suverană și o societate liberă, n-a fost ratată, dar folosită cu perseverență, încredere și  izbândă.

 Grație acțiunilor coerente ale autorităților publice, mobilizării constructive a potențialului  uman s-a produs crearea unui model propriu de dezvoltare economică și socială orientat spre prosperarea și creșterea bunăstării cetățenilor, consolidarea încrederii lor în propria țară.

 Mai bine de două decenii pe pământul moldav domnește Pacea – rezultat direct al înțelepciunii poporului nostru multinațional, capacităților sale de a căuta și identifica soluții adecvate pentru cele mai complexe și acute probleme, exclusiv prin mijloace politice și general umane.

 Astăzi cu toții suntem ferm convinși și încrezuți că prin esența moștenirii seculare a statalității sale, pe care trebuie cu sfințenie s-o păstrăm și s-o prețuim, republica noastră va reuși să se situeze la înălțimea opțiunii ei istorice și va deveni o Țară a prosperității, păcii, unității și bunăstării.

 Să ne mândrim cu faptul că suntem un stat independent şi suveran. Să avem încredere în propriile forţe, spre a făuri un viitor pentru generaţiile următoare. Să ne păstram tradiţiile şi valorile, pentru care au luptat strămoşii noştri. Moldova nu trebuie să rămână doar locul nostru de baştină, ci din contra să devină plaiul oportunităţilor pentru fiecare din noi.

 Vă doresc să aveți parte de pace, sănătate, fericire, bunăstare, succese și realizări remarcabile în activitatea zilnică, iar patriotismul şi dragostea faţă de Țara Noastră să devină impulsul fiecărei acţiuni desfăşurate întru prosperare și un viitor fericit!

 Iraida Bînzari
 Președintele raionului Fălești