i binzariÎn calitatea mea de Președinte al raionului vă zic bine ați venit pe pagina web a  Consiliului raional Fălești. Acest site vă oferă posibilitatea să vă familiarizați cu structura și activitatea consiliului raional și a subdiviziunilor subordonate acestuia, cele mai importante evenimente din viața raionului.

Pagina web, fiind principalul instrument informațional , asigură transparența activităților publice locale, oferă noutăți social-economice, educaționale, culturale, detalii privind oportunitățile investiționale și cooperările transfrontaliere.

Sperăm ca informația plasată pe site-ul nostru să contribuie la consolidarea relațiilor dintre autoritățile publice locale și cetățenii raionului pe care-l administrăm, iar schimbul rapid și eficient de informație să sporească calitatea serviciilor oferite precum și accesibilitatea lor.

Cu deosebită considerație

Iraida Bînzari , Președinte al raionului Fălești

   

ziua europei Dedicată istoriei unui continent, Ziua Europei este serbată deja 23 de ani în această parte a lumii. Continentul european a dăruit mapamondului un model de cultură, de civilizație, de dialog și colaborare pentru binele comun. Deci, Ziua Europei marcată la 9 mai ca urmare a deciziei liderilor Uniunii Europene întruniți la Milano în 1985 este o sărbătoare a păcii și a unității. Anume la 9 mai 1950 semnarea „declarației lui Shuman” de către mai multe state pune bazele Comunității Europene, prezentată drept o federație care să promoveze valorile europene, întărind pacea în acest spațiu.

 Fie ca valorile declarate ale Europei – democrația, respectul față de demnitatea umană, egalitatea, libertatea, supremația legii și respectul tuturor indiferent de rasă, naționalitate, religie, culoare sau statut social să domnească în fiecare stat!

 Cetățenilor raionului le dorim să se pătrundă deplin de importanța valorilor europene, iar odată înțelese să le promoveze prin modul dumnealor demn de trai.

Iraida BÎNZARI
Președintele raionului Fălești