Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Ziua de 9 mai, cînd comemorăm pe cei care au luptat în al II-lea Război Mondial, asigurînd un viitor pașnic pentru noi și urmașii noștri, continuă să aibă pentru toți aceiași valoare: sentimente de recunoștință pentru cerul senin și pacea instaurată.
 Au trecut 73 ani de la Victoria asupra fascismului, dar importanța ei nu scade. S-au cicatrizat rănile războiului, dar nicidecum nu vom putea recupera imensele victime umane cauzate de sîngerosul măcel. Or, lecția istoriei trebuie învățată. Concluziile se cer a fi mereu repetate, pentru a ne asigura că nu va mai fi nevoie de sacrificiu de martiri. Iar dacă omenirea alesese la un moment dat o cale greșită de a se convinge că bunăstarea și prosperitatea nu se pot făuri într-o lume sfîșiată de războaie, azi această experiență trebuie luată drept axiomă, fără a mai repeta greșeli catastrofale. Memoria paginilor dramatice se regăsește nu doar în manualele de istorie, dar și în soarta multor familii, în amintirile buneilor și străbuneilor noștri. Majoritatea dintre ei au participat la oprirea flagelului războinic, dînd dovadă de bărbăție și abnegație. Merită să nu întîrziem să le mulțumim mereu, să coborîm la adîncimea înțelepciunii lor prețioase și durute, căci timpul nepărtinitor îi smulge dintre noi pe ultimii eroi, veteranii și martorii oculari ai războiului.
 Or, exprimăm profundă recunoștință și respect tuturor veteranilor care au ținut piept cu eroism dușmanului, dar și activiștilor din spatele frontului, văduvelor și mamelor care au plătit pentru ziua de azi un preț mult prea scump: viața feciorilor și a soților.
 Fie ca inimile să vă fie împlinite de sentimentul ogoitor al datoriei împlinite, al vieții trăite cu demnitate.
 Dorim din suflet tuturor sănătate, voie bună și seninătate, atenție binemeritată, prețuire și stima celor din jur.
 Adresăm sincere și călduroase felicitări și urări de bine cu ocazia Zilei Victoriei tuturor locuitorilor raionului.
 Pace, sănătate, prosperitate, bunăstare și realizări dorite, lumină și armonie în sufletele și casele tuturor.

 Cu profundă considerație,

Iraida BÎNZARI

Președintele raionului Fălești