Tipărire

  Cel mai cald anotimp al anului culminează cu temperaturi înalte ale emoțiilor noastre generate de celebrarea zilei de naștere a tânărului nostru stat. Frumoasa aniversare a 26 ani de Independență a țării noastre la Fălești a fost consemnată printr-un șir de evenimente excepționale.

  Dimineața zilei de 27 august a început cu  inaugurarea plăcii comemorative în memoria artistului plastic, grafician Gheorghe Vrabie, băștinaș din raionul Fălești, care este autorul stemei de stat a Republicii Moldova, a valutei naționale. La memorabilul eveniment organizat lângă sediul Școlii de arte din or. Fălești, ce poartă numele celebrului artist, au fost prezenți conducerea raionului, oaspeții de onoare din România, Ucraina, colaboratori ai Consiliului raional, serviciilor desconcentrate locuitori ai orașului. Alături de cei prezenți la activitate au fost sora distinsului maestru Zinaida Golban și fiica sa Georgeta Vrabie care au încercat să relateze celor prezenți câteva file din viața lui Gheorghe Vrabie. Un minunat cadou din partea ficei artistului Georgeta au fost câteva volume de sonete aduse în dar directorului Școlii de arte, Damian Furdui.

  Sărbătoarea dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova a continuat cu  depunere de flori la Monumentul „Mândria și puterea poporului” și Complexul Memorial ”Aleea Eroilor”, unde cei prezenți au depus florile recunoștinței în memoria celor care au luptat pentru obținerea suveranității și independenței Republicii Moldova, cât și pentru apărarea integrității acesteia. După depunere de flori conducerea raionului, colaboratorii Consiliului raional, primăriei orașului, serviciilor desconcentrate, locuitorii orașului cât și oaspeții de onoare din Ucraina și România s-au deplasat în platoul din strada Ștefan cel Mare, unde urma să se desfășoare spectacolul festiv.

  Sunetul buciumului și cântul lin al discipolilor Școlii de Muzică din or. Fălești a dat start spectacolului festiv. cei prezenți la sărbătoare au avut posibilitatea de a lua cunoștință cu expozițiile de lucrări a meșterilor populari din raion..

  Cu un cuvânt despre dragostea nutrită de moldoveni pentru țară, pentru tradiții și respectul pentru libertatea și demnitatea fiecăruia din noi, încrederea în ziua de mâine, voința de a merge pe calea progresului spre viitorul pe care îl merităm a venit președintele raionului Dna Iraida Bînzari.

  La fel și invitații la sărbătoare, vicepreședintele județului Brașov, Gabor Alexandru – Andrian, secretarul consiliului orășenesc Noua Suliță Vadim Roșca au felicitat locuitorii raionului cu sărbătoarea identității noastre naționale,mulțumind conducerii raionului pentru invitația de a împărtăși frumoasele sărbători alături.

  Sărbătoarea a continuat prin desfășurarea unui spectacol de toată frumusețea cu participarea colectivelor artistice și artiștilor descendenți din raionul Fălești. Au delectate publicul cu evaluările sale Georgeta Cheptea, Maria Codreanu, Alexandru Friptuleac, Ion Perdivara, Ansamblul „Baștina” de la Palatul raional de Cultură, ansamblul de dans „Favorit”, Orchestra de muzică populară de pe lîngă Secția raională de Cultură și Turism.

  Acasă, la baștina sa, alături de făleșteni au fost cei ai căror gânduri mereu se întorc la vatra părintească Valentina Buliga, deputat în parlamentul Republicii Moldova și Nicolae Rusu, scriitor, textier și scenarist

  Seara, pentru a întregi acele sentimente de sărbătoare, făleștenii au avut parte de o discotecă în aer liber .

Galerie foto

Accesări: 2291