Tipărire

  Încălțămintea ortopedică este destinată să trateze şi să compenseze defectele structurale sau funcționale ale picioarelor unei persoane. Astfel, la 19 octombrie curent, specialiștii Întreprinderii de Stat „Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare” (CREPOR) au efectuat o vizită de lucru în raionul Fălești cu scopul de a acorda asistență protetico-ortopedică pentru 180 pacienți.
  Echipa medico-tehnică a centrului a recepţionat comenzile pentru confecţionarea mijloacelor ajutătoare tehnice, oferind indicaţii medicale necesare pentru prescrierea acestora.
  Încălțămintea confecționată în cadrul CREPOR este destinată atât copiilor, cât şi adulților, fiind fabricată din piele naturală cu elemente colorate decorative, având închidere cu șiret, elastic, barete cu catarame sau tip Velcro.

  Încălţămintea se prescrie şi se eliberează tuturor beneficiarilor în mod gratuit, contra plată, cu achitarea integrală a preţului acesteia și cu reducere a preţului de 50 la sută, în dependență de cauza și gradul de dizabilitate. Medicii specialişti susțin că aceste acțiuni ridică nivelul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, ce garantează posibilitatea participării lor în toate domeniile vieții, la un nivel identic cu ceilalți membri ai societății”, susțin.
  Precizăm că încălţămintea ortopedică va fi eliberată pacienților prin intermediul felcerului-protezist din cadrul DASPFC, Dna Tatiana Fisciuc.

Galerie foto

Accesări: 1514