Tipărire

 Despre istoricul adopției, principii, aspecte legale, etapele, motivația și efectele, precum și importanța adopției s-a discutat la 16 august curent în cadrul seminarului de instruire continuă cu tematica “Adopția-cea mai eficientă formă de protecție a unui copil rămas fără îngrijirea părinților”. Activitatea a avut loc în incinta Centrului de asistenţă specializată şi formare continuă “Casa Speranţei” din or. Fălești, fiind organizată de către specialiștii din cadrul Centrului pentru Protecția Copilului și Familiei Dna Rodica Railean și Dna Ana Lipsiuc. La eveniment au participat asistenții sociali comunitari și angajații Centrelor de Asistență Socială din raion.

 Seminarul a avut drept scop dezvoltarea abilităților specialiștilor în instruirea viitoarelor familii care au intenția de a adopta copii.

 În cadrul întrunirii, s-a discutat despre importanța pregătirii familiilor pentru o eventuală adopție , provocările pe care le presupune aceasta, dar și importanța de a dărui unui copil toată dragostea şi atenția pe care o merită și de care are nevoie.

 Totodată, specialiștii au precizat că pe parcursul ultimilor ani în raion se observă o creştere sporită a cererilor de adopţie a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 – 4 ani. Astfel, copiii respectivi sunt încadraţi cu succes în familii. Dar, în acelaşi timp, cu părere de rău, copiii cu vârste mai mari de 4 ani rămân fără ocrotirea părintească.

Galerie foto

Accesări: 2174