Tipărire

 În ziua de 4 octombrie 2017, în incinta Școlii de Muzică or. Fălești, a avut loc un spectacol muzical deosebit în care au fost antrenați elevi și profesori. Evenimentul a purtat o dublă conotație, fiind prilejuit de Ziua Internațională a Muzicii și Ziua profesională a lucrătorilor din învățământ. Emoții, zâmbete, muzică, flori și cuvinte frumoase... Mesaj de felicitare a avut șeful Secției Cultură și Turism Fălești, Grigore Budu, care a reiterat importanța muncii străduitoare a pedagogului, în rezultatul căreia percepem o educație artistică elevată și rezultate frumoase în scenă. Cu această ocazie, domnia sa a decernat cu câte o diplomă fiecare colectiv pedagogic ale celor patru instituții de învățământ artistic extrașcolar din raion.

 La spectacol și-au etalat măiestria interpretativă elevii instrumentiști ale secțiilor Pian, Instrumente cu corzi, Instrumente populare și aerofone. De un real succes s-au bucurat și colectivele – ansamblul vocal „Mlădițe muzicale”, conducător Raisa Melinte, corepetitor Maia Hăbășescu, corul claselor inferioare „Clopoțel”, dirijor Ludmila Arap, corepetitor Evghenia Luchiancicov, corul claselor superioare „Speranța”, dirijor Valentina Bulgaru, corepetitor Nelea Matcovschi, colectivul muzical sub conducerea profesorului Anatolie Iarmolovici. O surpriză și dispoziție plăcută a creat grupul de acompaniament al profesorilor care l-au susținut muzical pe Oleg Matcovschi, recent întors de la Festivalul-concurs regional al interpreților la acordeon „Mihai Bătrînu” din or.Dondușeni, participând împreună cu colegul său Andrei Costachi și fiind distinși cu diplome de mențiune.

 Pe final de sărbătoare, directorul Școlii de Muzică, Mihaela Mamai, a felicitat toți colegii cu sărbătoarea profesională, mulțumindu-le pentru efortul calificat și plin de abnegație depus la sporirea nivelului de educație artistică al elevilor și dorindu-le sănătate și prosperare, inspirație și optimism, energie creatoare și realizarea tuturor aspirațiilor.

 La mulți ani tuturor celor care se încăpățânează să își facă cu profesionalism meseria. La mulți ani, stimați pedagogi!

 Ludmila Negri,
 specialist principal Secție Cultură și Turism Fălești

Galerie foto

Accesări: 1919