Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 30 noiembrie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional s-a desfășurat un atelier de lucru planificat în cadrul proiectului ”Media pentru Transparență” implementat de AO ”Nord Press Club”în parteneriat cu  7 Administrații Publice Locale, care este finanțat de Ambasada SUA.

  În cadrul atelierului au participat Domnul Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului, Domnii Veaceslav TAMBUR, Veaceslav FUSU, vicepreședinți ai raionului,  consilieri raionali, angajații din cadrul secțiilor și direcțiilor  Consiliului raional.

 

  Domnul Leonid BOAGHI, formator în cadrul proiectului a menționat despre scopul desfășurării activității,  îmbunătățirea mecanismelor și instrumentele de asigurare a transparenței decizionale și anume asigurarea procesului de transparență, care sunt aspectele legale, aspecte generale despre transparență, de unde vine, cum se face și de ce este important de asigurat transparența în procesul decizional. În cadrul atelierului de către moderatorul activității a fost realizată o incursiune în legislația în vigoare, prevederile legale și cum acestea se aplică în practică, în activitatea zi cu zi.

  AO ”Nord Press Club” intenționează pe viitor să mai organizeze încă 2 sesiuni de instruire privind transparența în procesul decizional.

Galerie foto