Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, 8 septembrie curent în cadrul primăriei comunei Sărata Veche s-a desfășurat  aplicații tactice la protecția civilă  cu membrii comisiei situații excepționale din cadrul primăriei, punctul de dirijare și organele de conducere a Protecției Civile locale.

  Activitatea s-a organizat în conformitate cu ordinul Președintelui Comisiei Situații Excepționale a raionului Fălești și a Planului de pregătire pentru Protecția Civilă al anului 2023.

  Aplicațiile teoretice au  cuprins tematica privind măsurile de protecție civilă  a cetățenilor din comunitate în caz de situații excepționale cutremur de pământ, infectarea cu substanțe radioactive  în urma exploziei la termocentrala și în caz de viscol.

  • sarata-veche-08-09-2023_1
  • sarata-veche-08-09-2023_10
  • sarata-veche-08-09-2023_2

  În urma simulării unui incendiu s-a efectuat evacuarea a 280 elevi din instituția de învățământ. Participanții au fost instruiți la compartimentul prevenirii situațiilor excepționale, cu înmânarea recomandărilor și pliantelor informative, precum și acordarea primului ajutor medical.

  Scopul evenimentului a fost de a transmite cetățenilor despre măsurile de protecție a cetățenilor în caz de situațiile excepționale sus menționate.