Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Miercuri, 10 noiembrie curent, experții echipei INVEST SUPORT, în frunte cu Laura Tarlapan, au efectuat o vizită de documentare în raionul Fălești. Aceștia au avut o întrunire de lucru cu președintele raionului, membrii Direcției Generale Educație și Cultură și Centrului pentru Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană. Oaspeții ne-au informat despre lansarea apelului de propuneri pentru concursul de granturi al Fondului Ambasadorilor SUA pentru Conservarea Culturală 2022 (AFCP).

Scopul vizitei a fost luarea cunoștinței cu starea actuală a monumentul cultural și arhitectural, școala primară mixta pentru fete și băieți, construită în anul 1890, ce este amplasată pe strada Ștefan cel Mare 28, orașul Fălești (fosta școală muzicală).

Amb SUA 2

În timpul vizitei au fost puse în discuție necesitățile de restaurare a clădirii arhitecturale și rolul acesteia după reabilitare pentru promovarea turistică și a monumentelor culturale din raionul Fălești. Urmează etapa de elaborare a Notei Conceptuale care va aborda scopul și obiectivele acestei oportunități de finanțare, precum și proiectul investițional integral. Termenul limită de depunere a Notei Conceptuale este 13 decembrie 2021.

Galerie foto