Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Recent a fost semnat contractul de grant privitor la implementarea proiectului "Călător pe meridiane culturale" finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.
  Unele din obiectivele principale ale proiectului este reconstrucția străzii Ștefan cel Mare din orașul Fălești și lucrările interne de reparație a Muzeului raional de Istorie și Etnografie „Lazăr Dubinovschi”.
 
  Proiectul este implementat de Consiliul Județean Iași în parteneriat cu Consiliul raional Fălești și Primăria Orașului Fălești.
  Bugetul total al proiectului este de 1.724.351,65 euro, inclusiv 681.510,00 euro pentru partenerii din raionul Fălești. Proiectul va fi implementat pe o perioadă 24 de luni, contribuția partenerilor fiind de 10%.
  Realizarea proiectului va facilita reabilitarea, păstrarea și folosirea rațională a patrimoniului istoric-cultural, îmbunătățirea arhitecturală a orașului, dar și soluționarea lacunelor în dezvoltarea zonelor de frontieră prin încurajarea cooperării și schimbului de bune practici între Republica Moldova și România.