Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 26 februarie curent, în sala de ședințe a Consiliului raional Fălești a fost desfășurată masa rotundă cu reprezentanții APL de niv I privind atragerea investițiilor în comunități. Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Cooperare Transfrontalieră, Integrare Europeană și Atragerea Investițiilor din cadrul Consiliului Raional Fălești în colaborare cu redacția „Patria mea” și postul de radio Eco FM Fălești.

  În cadrul evenimentului, participanții au fost informați privitor la oportunitățile de soluționare a problemelor comunitare prin atragerea investițiilor la nivel local. Domnul Victor Cimpoieș, director al centrului a efectuat o trecere în revistă a proiectelor implementate de Consiliul raional Fălești și partenerii săi în ultimii ani și unele rezultate obținute în cadrul celor 4 proiecte privind stabilirea unui management adecvat al deșeurilor. Astfel, s-a menționat că au fost construite peste 100 de platforme și amplasate cca 300 de containere, procurate 4 autospeciale pentru colectarea deșeurilor. A fost construită stația de sortare a deșeurilor de la depozitul raional de colectare a deșeurilor din apropierea satului Călugăr , cât și drumul de acces către depozit. Ca rezultat, în orașul Fălești a fost dezvoltată la 90% infrastructura în domeniul gestionării deșeurilor, iar 100% din locuitorii orașului au încheiat contracte cu Direcția de Producere a Gospodăriei Comunale și de Locuințe de prestare a serviciilor de gestionare a deșeurilor.

  Totodată în perioada anilor 2012 – 2015 în raionul Fălești a fost dezvoltată și infrastructura în domeniul protecției civile și prevenire a inundațiilor, respectiv în 6 localități din raionul Fălești, care sunt predispuse inundațiilor, au fost create centre de informare și prevenire a inundațiilor (un centru regional în orașul Fălești și 6 centre locale). Ele au fost dotate cu echipamente necesare pentru a veni în ajutorul oamenilor în caz de inundații (bărci, catamarane, costume de protecție, stații electrice, pompe etc.).

  Despre proiectele implementate în localitățile raionului au vorbit domnii Alexandru Severin, primarul orașului Fălești, Dmitri Mosoreti, primarul comunei Risipeni, Vladimir Bejenari, primarul comunei Făleștii Noi, Ala Țaranu, primarul comunei Albinețul Vechi, Cojocari Raisa, primarul comunei Pînzăreni , Zinaida Mocanu, primarul comunei Obreja Veche și Tatiana Graur, secretarul primăriei Pîrlița, Emil Coliban, redactor la postul de Radio Eco FM. Acest schimb de experiență și bune practici privind atragerea investițiilor și implementarea proiectelor a oferit posibilitate participanților la eveniment de a-și îmbogăți cunoștințele și domeniul atragerii investițiilor.

  Galerie foto