Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  GAL ”Movila Măgura”, Președintele raionului Fălești, Secția Cultură și Turism a Consiliului raional Ungheni, Direcția Generală Educație și Cultură Fălești, primăriile afiliate din raionul Fălești, Primăria comunei Sărata Veche,  Făleștii Noi, a satului Catranîc, a comunei Ișcalău, a satului Bocani, a comunei Pietrosu și a comunei Ciolacu Nou, și primăriile din raionul Ungheni- primăria comunei Negurenii Vechi, a comunei Măgurele, a comunei Bursuceni au organizat la data de 17 iulie curent  Sărbătoarea Câmpenească „În ospeție la Movila Măgura” ediția a VII-a.

  • mm-17-07-2022_1
  • mm-17-07-2022_2
  • mm-17-07-2022_3

    Activitatea a avut loc pe Platoul de la Movila Măgura în satul Pietrosu, raionull Fălești, cu genericul ”Covorul Dorului”.

  La eveniment a fost prezentă și conducerea raionului Domnul Sergiu Fîntîna, Președintele raionului, Domnul Veaceslav Tambur, Vicepreședintele raionului, delegația  Consiliului Județean Iași. Deschiderea solemnă a sărbătorii a fost cu luărea  de cuvînt a Doamnei Maria Galiț, Primarul comunei Sarata Veche unde a fost prezentat programul artistic cu genericul  ”Covorul Dorului”, cu participarea artiștilor autohtoni și de peste Prut, invitații speciali au fost  Ansablul Folcloric ”Surorile Osoianu”, vizitarea expozițiilor meșterilor populari și a producătorilor autohtoni.

  Prin această sărbătoare, ne dorim să reînviem acele tradiții și obiceiuri din partea locului, care cu trecerea anilor sau cam împăienjenit,  dar tot odată dorim să reîntoarcem  valoarea acestui loc pitoresc și să facem ca cât mai multă lume să cunoască încă o bijuterie a Republicii Moldova- Movila Măgura.

  La sărbătoare  au participat grupuri etnice – folclorice din  raioanele Ungheni, Sîngerei și Fălești cu prezentarea unui spectacol muzical, cu cântece și dansuri populare specifice locului,  expoziție de meșteșugărit și lucrări vechi, produse a producătorilor din zona Movilei Măgura.

Mai multe fotografii