Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Astăzi, în incinta Palatului raional de Cultură „Mihai Volontir” Fălești, s-a desfășurat Sărbătoarea creștinității – Festivalul raional al Cântecului Pascal „CÂNTA-VOI DUMNEZEULUI MEU...”. Activitatea a fost organizată de Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Fălești în parteneriat cu Blagociniile 1 și 2 Fălești. La eveniment au participat conducerea raionului, consilieri raionali și orășenești, funcționari publici, oameni creștini din localitățile raionului. Oaspete de onoare a evenimentului a fost Preasfințitul Marchel, Episcop de Bălți și Fălești.
  În holul Palatului au fost vernisate expoziții ce țin de tematica sărbătorii, la care s-au implicat parohiile, angajați din cultură, gospodinele satelor, Casa de Ceație a Copiilor „Lora Găină” și Școala de Arte Plastice „Gheorghe Vrabie” Fălești.
  S-au întrecut în măiestrie interpretativă și au cântat pe Domnul 14 coruri bisericești și ansambluri care dețin repertoriu religios/pascal: corul preoțesc „Axios-Fălești”, grup coral al Mănăstirii „Sfânta Treime” Glinjeni, coruri bisericești și grupuri corale din localitățile Mărăndeni, Musteața, Pîrlița, Obreja Veche, Doltu, Bocani, Taxobeni, ansamblurile care au reprezentat bisericile locale - „Sărăteanca” Sărata Veche, „Doruleț” Călugăr, „Sălcioara” Năvîrneț, „Vatra” Izvoare, „Busuioc” Albinețul Vechi. 
  Au felicitat participanții la eveniment dl Grigore Budu, șef Secție Cultură și Turism, Preasfințitul Marchel, Episcop de Bălți și Fălești, dl Vladimir Tăbîrță, vicepreședintele raionului, blagocinii sector 1 și 2 Anatolie Negură și Oleg Fistican, protoiereu Alexandru Stratan, coordonator sector Cultură, Eparhia de Bălți și Fălești.
  Eveniment în care s-a cântat și slăvit numele Mântuitorului, Isus Hristos... Sfintele Sărbători de Paști să vă aducă lumină în viață, liniște, pace și binecuvântare în case și armonie în familii. Minunea Învierii lui Isus Hristos să dăinuie în inimile tuturor, să vă aducă renașterea Credinței, Speranței și Bucuriei, cu Bunătate și Căldură sufletească.

HRISTOS A ÎNVIAT!

Galerie foto