Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

 Rolul bibliotecarilor continuă să crească, dând naștere unor noi lideri care adoptă inovația și aduc schimbarea în bibliotecă. Grație Inițiativei de Liderism pentru Inovatorii Bibliotecii șefa bibliotecii publice din Taxobeni Lilia Dubăsari, împreună cu 12 colegi de breaslă din Moldova  au adus inovația acasă, precum rezultatul vizitei ei de studiu în SUA (29.06-21.07.2017) a culminat cu un Concurs de granturi pentru dezvoltarea inovațiilor de bibliotecă în sumă de 100 mii lei, astfel 6 biblioteci din raion (Călinești, Chetriș, Izvoare, Horești, Pânzăreni, Taxobeni) și 1 bibliotecă publică din raionul Ungheni, au organizat un șir de servicii axate pe orientarea profesională a tinerilor  în cadrul Programului  inovator de bibliotecă Laboratorul de cariere” și au beneficiat de echipament tehnic pentru organizarea mai atractivă a activităților de bibliotecă.

 În ziua de  27 februarie curent în incinta Bibliotecii Publice Raionale ”M.Eminescu” a fost organizat Atelierul de Follow-up al Proiectului Inovator de bibliotecă nominalizat. Coordonatorul de proiect Lilia Dubasari a efectuat o totalizare a activității celor 7 biblioteci aplicante, iar biblotecarii E. Scutari, R. Secrieru, E. Chiruța, S. Boubătrîn, L. Miron, S. Lupașcu au prezentat în diverse programe succesele obținute  pe parcursul perioadei de implementare octombrie 2017-februarie 2018.

 Peste 80 tineri cu vârsta de 15-30 ani din 7 localități au fost instruiți în cadrul a 3 traning-uri dezvoltând abilități personale și profesionale pentru a-și identifica  nișa profesională și reperele pentru proiectarea unei cariere de succes. Tinerii instruiți au devenit mentori pentru alți adolescenți din localitate, iar la final au prezentat produsele realizate cu impact pozitiv asupra comunității (CV-uri relevante, angajări în câmpul muncii, discursuri publice eficiente, crearea imaginii pozitive în mediul online, reamenajarea unui colțișor pentru tineri în fiecare bibliotecă).

 Reprezentantul Programului Novateca Andrei Gavrilița a încurajat bibliotecarii  din raion prezenți la eveniment să replice  acest serviciu modern de bibliotecă la ei în localitate, deoarece suportul de curs elaborat în cadrul ”Laboratorului de cariere” și ”Ghidul de bune practici și recomandări” sunt stocate pe suport Google Drive, iar biblioteca publică din  Gherman (aplicanta proiectului) va replica acest serviciu în 10 biblioteci publice din  raionul Ungheni.

Galerie foto