Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 26 aprilie curent, în incinta Palatului raional de cultură „Mihai Volontir”, orașul Fălești a avut loc activitatea dedicată „Zilei bibliotecarului, Zilei Internaționale a Cărții și a Dreptului de Autor” cu genericul: „Biblioteca – hrană pentru suflet”.

  La activitate au fost prezenți președintele raionului Fălești, Fîntîna Sergiu, vicepreședintele raionului Tambur Veaceslav, șefa DGEC Fălești, Osadța Mariana, precum și președinta Federației Consiliului ramural Fălești al Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură, Matcovschi Nelea, care au oferit diplome pentru merite deosebite în domeniul biblioteconomic.

  • 1
  • 11
  • 12

  Ca oaspete de onoare la activitate a fost prezent scriitorul Ianoș Țurcanu  împreună cu interpreții Sergiu Țurcan și Adriana Spunei. În cadrul activității a fost dat start celei de-a III-a ediție a Campaniei de lectură „Făleștenii citesc”, scopul căreia este constituirea unei comunităţi de cititori prin promovarea lucrărilor de înaltă valoare artistică şi educarea gustului pentru lectură a făleștenilor. Au fost propuse spre lectură două dintre cele mai recent editate cărți ale lui Ianoș Țurcanu: „Omul Mării rămâne cu voi” (pentru tineri și maturi) și „Un cocor cu GPS” (pentru copii).

  Au acceptat provocarea noastră și cei de la Editura Litera, care ne-au fost alături cu o expoziție bogată de carte și au venit cu surprize plăcute pentru cititorii din Fălești.

  Mai multe fotografii