Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

    Astăzi 15 iunie Domnul Veaceslasv TAMBUR, Vicepeședintele raionului  și reprezentanții Direcției Generale Educație și Cultură au depus flori la monumentul marelui poet Mihai Eminescu.

…. 131 ani au trecut de la moartea  poetului.

                                                                Ziua comemorării marelui EMINESCU.

  Astăzi ne închinăm  în fața poetului pentru marele dar ce l-a adus literaturii noastre opera sa inegalabilă,- „ Dacă ființa românească se ține, e pentru că a trecut un EMINESCU prin ea”. 

  Evenimentul  de astăzi  ne reamintește de  tematica eminesciană, poeziile, întreaga sa opera, fiindcă EMINESCU a devenit cel mai profund cunoscător al literaturii, culturii și istoriei noastre. Lui EMINESCU i-a fost dat să trăiască puțin , dar opera sa l-a făcut nemuritor. Datoria noastră, a tuturor este de al citi, de ai cinsti memoria, căci sub pana lui o țară, un neam a devenit un cântec fără de moarte. 

    Luceafărul poeziei noastre a fost și rămâne a fi actual și universal prin varietatea temelor sale: iubirea, natura, istoria, folclorul, cosmogonia, destinul geniului neînțeles de nimeni, prin profunzimea versurilor, să-l înțelegem mai bine, să-i pătrundem versul până la capăt. 

     Eminescu ne adună în fața monumentului său de două ori pe an, iarna la 15 ianuarie când s-a născut  și vara la 15 iunie când a  murit..  , încurajându-ne parcă să-l recitim din nou. 

    Găsiți mereu timp pentru ai citi opera marelui poet căci ea are menirea de a tămădui sufletul la orice vârstă nu ne-am afla, pentru a ne regăsi și a răspunde întrebărilor cine suntem, încotro ne îndreptăm, dar și pentru a umple golul sufletului atunci când simțim nevoia. 

Galerie foto